Kalifornijski pank u Sakramentu, frontmen - Majk Braun!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 21.03.2023.
16:00
Izvor: Sportske.net

Uzeo je pobednički pelcer, ali ima razlog zašto ih niko ne shvata za ozbiljno...

Povezane vesti

Uskoro kreće ono najzanimljivije u NBA ligi, bitka za plej-of se zaoštrava, a definitivno najveće i najprijatnije iznenađenje ove sezone jesu Sakramento Kingsi.

 Niko nije očekivao da će voditi glavnu reč na Zapadu, niko nije očekivao ni da će imati pozitivan skor, a oni su zaista fantastični. Prvi put od 2006. godine su stigli do tog pozitivnog skora, a trener Majk Braun je definitivno čovek koji će osvojiti nagradu za najboljeg trenera NBA lige.

Šta je uradio?

Učio je od najboljeg, od Grega Popoviča, radio je u San Antoniju od 2000-2003. godine kada je u timu bio legendarni Tim Dankan, sada neretko koristi čak i iste fraze na konferencijama kao “ludi Srbin”, a sve gradi oko glavnih igrača i cilj mu je da Domantas Sabonis i Dearon Foks budu zadovoljeni. Nakon one Adelmanove ere kada su u timu bili fantastični igrači poput Stojakovića, Vebera i Divca, kada je osam godina uzastopno obezbeđen plej-of (od ukupno samo 11 u istoriji), čini nam se da bi mogla da usledi nova era u kojoj će Sakramento u nekim narednim sezonama biti glavni akter na Zapadu.

Braun je radio u svim pobedničkim ekipama, kao asistent se naosvajao titula, a zanimljiv podatak - od sedam sezona u kojima je radio kao prvi trener, te ekipe su u šest slučajeva imale pozitivan skor i to uglavnom preko 60%. Ne samo to, u svih šest slučajeva je prošao prvu rundu plej-ofa, a igrao je i jedno veliko finale.

Foks i Sabonis su tandem bez kog ne mogu Kingsi i to je očigledno, možda i najveća mana ovog kluba, kao najveći problem su analitičari navodili poene sa klupe od strane centara i plejmejkera i to je, verovatno, najveći razlog zašto Sakramento u ovoj sezoni ne shvataju ozbiljno za plej-of. Lajls može da ima dobre minute, ali ništa više od toga, dok plej Mičel igra dobro odbranu, ali je veoma limitiran u napadu. Problem je i taj što je upravo Mičel rešenje od kojeg trenutno nemaju bolje.

Glavni igrači moraju ostati zdravi jer se dokazalo da bez jednog od dvojice najbitnijih Sakramento nema velike šanse.

Dakle, kratka rotacija jeste veliki problem, ali rasterećenost, poletnost, i na kraju, pobednički pelcer Majka Brauna mogu napraviti ozbiljan rezultat za Sakramento u plej-ofu koji je obezbeđen.

Ko su favoriti na Zapadu?

Finiks je napravio sjajan posao sa Durantom, jasan znak da žele da napadnu titulu koja im je pre dve godine bila nadomak ruke, ali znate već njegov najveći problem, povrede, povrede i - opet povrede. Ako bude zdrav, a nije da su šanse prevelike za to, onda je definitivno njegov novi tim favorit za mesto u velikom finalu NBA lige. Golden Stejt je nekako slabiji, ali Tompson i Kari nisu dali poslednju reč, dok je Denver, iako u slabijoj seriji prethodne dve nedelje, sa Jokićem i Marejem ekipa koja može da napadne prsten jer su posložene i ostale kockice, možda i nikada kao do sada otkako je Somborac lider ove ekipe. Teško će ih biti pobediti četiri puta u seriji, to je svima jasno.

Sakramento noćas igra protiv sjajnog Bostona, a kvota na pobedu Kingsa u AdmiralBetu je 2.50.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke