Kalinić bolji od Jovića u španskom derbiju, Dobrić poražen u OAKA Areni!

Autor: Ivan Cvetković
petak 17.11.2023.
22:54
Izvor: Sportske.net

U toku večeri završene su još dve utakmice devetog kola košarkaške Evrolige.

EPA-EFE/PETE ANDREOU
EPA-EFE/PETE ANDREOU

Povezane vesti

Košarkaši Panatinaikosa savladali su u Atinu ekipu Virtusa rezultatom 90:76 (21:15, 24:27, 17:21, 28:13).

Grčki tim uspeo je da opravda ulogu blagov favorita, iako stanje na tabeli govori drugačije, pa je uspeo da nanese klubu iz Bolonje treći poraz u dosadašnjem toku takmičenja.

Rezultatska klackalica prestala je sredinom prve četvrtine kada su "zeleni" preuzeli inicijativu i uspostavili sigurno vođstvo. 

Virtus je uspeo da preokrene rezultat i da treću deonicu završi sa "plus 1", ali očajna poslednja četvrtina koštala je ekipu Luke Bankija pobede.

PAO su do trijumfa predvodili Mitoglu sa 24 poena i 10 skokova, Nan, Slukas i Vildoza upisali su po 11 poena, dok su Balcerovski i Lesor meč završili sa po 10 pogođenih poena.

U Virtusu, Belineli je meč završio sa 20 poena, a Šengelija je dodao 17 uz 11 skokova. Ognjen Dobrić je za nešto manje od deset minuta upisao jedan skok.

Barselona je na domaćem parketu pobedila Valensiju u španskom derbiju rezultatom 74:70 (25:16, 12:17, 17:19, 20:18).

Katalonci su posle sjajne prve četvrtine usporili ritam, ali su ipak održali prednost od četiri poena u prvom poluvremenu.

Valensija je uspela da se približi rivalu poenima Džonsa i Inglisa, nakon toga i da nakratko preokrene rezultat u Blaugrani, međutim posle Barsine serije 8:0 bilo je jasno da će domaćin uspeti da trijumfuje.

Pobednički tim predvodili su Veseli sa 17 poena i Abrine sa 12 pogodaka, dok je u Valensiji Džons upisao 15 poena, Inglis 13 i Lopez 10.

U redovima Barselone, Nikola Kalinić postigao je sedam poena uz šest uhvaćenih lopti i tri asistencije, a na drugoj strani Stefan Jović pored svog imena ima šest poena i dve asistencije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke