Kalinić junak Valensije, Srbin srušio Himki na gostovanju

Autor: Aleksandar Golubović
petak 19.03.2021.
20:00
Izvor: Sportske.net

Srbin dao odlučujuće poene.

EPA-EFE/Toms Kalnins
EPA-EFE/Toms Kalnins

Povezane vesti

Košarkaši Valensije stigli su do druge uzastopne pobede u Evroligi pošto su u 30. kolu slavili na gostovanju Himkiju u Moskvi 77:68 zahvaljujući poenim Nikole Kalinića.

Bivši košarkaš Crvene zvezde i Fenerbahčea je u poslednjem minutu pogodio ključna slobodna bacanja, nakon čega je prvi strelac ekipe Derik Vilijams, postigao 18 poena, dvojkom samo potvrdio pobedu.

Gosti iz Španije su bolje ušli u meč, a već na startu utakmice istakao se Vilijams, ali i naš Kalinić koji je doveo svoj tim do plus sedam.

Domaćin je pokazivao znake života u pojedinim trenucima, ali je kraj prve četvrtine Valensija dočekala sa plus 10.

U drugoj deonici istakao se iskusni Fernando San Emetrio, koji je održavaoa dvocifrenu prednost svog tima uz nepogrešivog Vilijamsa.

Nekoliko minuta pred odlaska na odmor proradio je Sergej Karasev, koji je istopio razliku gostiju na svega šest poena, da bi se u poslednji minut ušlo sa samo plus četiri za Valensiju.

Ipak, gosti su na poluvreme poneli šest poena razlike nakon dva slobodna bacanja koja je iskoristio Klemen Prepelič.

Treću deonicu raspoloženo je počeo Džordan Miki, koji je parirao večeras izuzetnom Vilijamsu na protivničkoj strani, a domaći su držali priključan sve do Luja Laberija koji je Valensiji doneo plus devet.

Početkom odlučujuće četvrtine Valensija je vratila dvocifrenu prednost, koja je već u trećem minutu stigla do plus 17 nakon poena Kalinića.

Erik Mekalum je trojkom ulio nadu Himkiju smanjivši na svega 10 poena zaostatka, a slično je učinio i Sergej Monija, pa je meč ušao u pravu dramu.

Ključne poene za pobedu Valensije dao je Kalinić sa slobodnih bacanja, čime je obezbedio 16. trijumfa.

Poraz Himkija nisu sprečili večeras naročito raspoloženi Miki sa 20 poena, koji je bio najefikasniji pojedinac na meču, Karasev sa 16 i Mekalum sa 10.

U pobedničkom timu osim raspoloženog Vilijamsa istakli su se i Majk Tobi sa 12 poena, a balkanski dvojac Kalinić i Prepelič meč su završili sa 10.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke