Kalinić: " Lepo je to, euforija, osvajamo, ali..."

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 17.10.2024.
16:33
Izvor: Sportske.net

Jedan od najiskusnijih košarkaša Crvene zvezde spušta euforiju.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde lideri su na tabeli Evrolige kao jedini tim bez poraza u dosadašnjem delu takmičenja.

Crveno-beli su upisali sve tri pobede na startu Evrolige, a sutra ih od 20 časova očekuje duel sa Barselonom u "Beogradskoj areni".

Zvezda na trijumf protiv Barse čeka od 20. oktobra 2017. godine, a doskorašnji igrač Barselone Nikola Kalinić stišava euforiju posle fenomenalnog starta prvaka Srbije.

"Očekujemo dobru utakmicu. Hoćemo da igramo što bolje, da postavimo dobre principe da se uigramo i osetimo ko šta radi. Poslednjih par utakmica izgledamo sve bolje i bolje i to nam je cilj, da igramo što bolje i gradimo dobre navike koje će nam pomoći da dobijamo utakmice. Očekujemo punu "Arenu". Dobar je momenat. U dobrom smo nizu u Evroligi, navijači to cene",počeo je Kalinić, koji je zatim govorio o timu "blaugrane".

"Barseloni je uvek cilj Fajnal-for i titula, takav tim su napravili i ove godine. Milsim da su atletski bolji ove godine, sa malo manje iskustva, ali su potentna ekipa. Moramo da zaustavi njihovo trčanje i kontrolišemo utakmicu sa navijačima i pokušamo da odigramo odbranu kao u prošlim utakmicama. Naravno, da pokušamo da pobedimo

U poslednjih par utakmica Panter igra odlično, ali mislim da oni zaista imaju sastav u kojem može bilo ko da iskoči. Imaju 12 izuzetnih igrača, ne bih nikoga izdvajao. Panter, Veseli i Laprovitola su igrači koji znaju kako se igraju ovakve utakmice i možda bi na njih trbalo obratiti posebnu pažnju. Tu su i španski i igrači koji mogu da ti saspu 15-20 poena. Treba biti oprezan", smatra krilni košarkaš.

Kaliniću prija euforija među zvezdašima, koji će sutra napuniti "Arenu" do poslednjeg mesta, ali iskusni košarkaš ponavlja da je sezona tek počela.

"Rano je još pričati da li je kliknulo. Dve-tri utakmice nisu neko merilo, tek smo u oktobru. Lepo je to, euforija, idemo tamo, osvajamo, ali treba biti strpljiv, još nismo stigli ni do nove godine. Ukapirali smo šta trener traži od nas, našli svoje uloge, sve to leže na mesto i sve ide u dobrom smeru", zaključio je Kalinić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke