Kalinić otvorio dušu o Đorđeviću, ali nije sve za javnost: "Sve manje igrača će igrati za reprezentaciju"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 21.10.2021.
11:00
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv intervju jednog od najboljih igrača Zvezde u ovoj sezoni.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić u opširnom intervjuu za "Sport klub" dotakao se teme neigranja na Svetskom prvenstvu 2019. godine kada nije dobio poziv tadašnjeg selektora Aleksandra Đorđevića.

Bila je to određena doza šoka za domaću javnost budući da je Kalinić važio za jednog od igrača spremnih da unesu preokret u bilo kom trenutku. Međutim, poziv od Saše Đorđevića nije stigao, a Kalinić je otkrio da je u pitanju "glupav" razlog.

Naveo je da mu isprva nije bilo teško, ali se borio sa emocijama kada bi gledao mečeve.

"Na samom početku ne toliko. Teže mi je padalo kad sam gledao utakmice, pa vidim gde sam mnogo da doprinesem svojim zalaganjem, borbenošću i energijom pre svega, a potom i košarkaškim kvalitetima i iskustvom. S jedne strane mi je bilo loše, ali s druge sam imao slobodno leto. Konačno sam se smestio u svom stanu u Novom Sadu, video neke ljude koje nisam video godinama, proveo vreme sa porodicom, posetio babe, ujake i sve", rekao je Kalinić za "Sport klub" i dodao:

"Hoću da kažem, bilo mi je loše, ali mi je s druge strane leglo idealno. Oporavio sam i telo, posle toga sam imao dve dobre sezone, pogotovo ova u Valensiji – bio sam svež, željan i odmoran. Uvek postoje dve strane medalje".

Kako je kazao, on jednostavno nije bio pozvan, a tačan razlog nikada nije saznao.

"Nisam "neotišao“, ja nisam bio pozvan. To je pitanje za Saleta Đorđevića. Nisam nikada dobio… U stvari, dobio sam neki banalan, glupav razlog koji ni meni nije bio jasan. Ne znam stvarno, ne znam šta da kažem, ne znam razlog".

Potom je bio malo određeniji.

"Ne sećam se tačno formulacije, zato neću da citiram, ne sećam se tačno, ali znam da ništa konkretno nisam dobio tipa "radio si loše ovo“ ili "želim drugog čoveka na tvojoj poziciji“ ili "ovo mi se sviđa, ovo mi se ne sviđa“… Sve je bilo nešto izokola, ništa mi nije bilo jasno posle tog razgovora", navodi Kalinić.

Između ostalog, Kalinić je govorio i o reprezentativnoj košarci smatrajući da će sve manje košarkaša odabrati da brani boje nacionalnih timova.

"Nije problem u reprezentaciji i ko hoće, ako neće, stvar je kalendara. Jednostavno, neko je, čoveče, umoran – dosta mu je košarke i svega, hoće malo da se odmori, a treba da putuje… Još u ovim vremenima sa karantinima i PCR testovima, 70-80 puta ti guraju ono čudo u nos. Ne volim da budem neko ko "mrači“, ali mislim da će sve manje ljudi da se odaziva", kazao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke