Kalkulacije - Koliko nam još pobeda treba za Mundobasket?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.08.2022.
22:38
Izvor: Sportske.net

Ostalo je da se odigraju još četiri kola.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je ostvarila dve veoma važne pobede na startu poslednjeg kruga kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, savladane su i Grčka i Turska i sada su šanse ''Orlova'' mnogo veće posle kikseva u prethodnoj kvalifikacionoj rundi.

U novoformiranoj Grupi I nalazi se ukupno šest selekcija, od kojih će tri prvoplasirane izboriti učešće na Svetskom prvenstvu naredne godine.

Posle večerašnjih pobeda Srbije, Grčke i Letonije stanje na tabeli izgleda ovako: Letonija 5-1, Grčka 4-2, Belgija 3-3, Srbija 3-3, Turska 2-4, Velika Britanija 1-5.

Da bi Srbija ušla u Top 3, moraće da ima bar jednu pobedu više od Belgijanaca koji imaju bolji međusobni skor od našeg tima. ''Orlove'' u novembru očekuje gostovanje Velikoj Britaniji i duel sa Turskom na svom terenu, ali tada, nažalost, nećemo moći da računamo na Nikolu Jokića, verovatno i na većinu evroligaških igrača, a u toj situaciji umemo da upadnemo u problem, što smo mogli da vidimo i u prethodnoj fazi kvalifikacija.

Kvalifikacije se završavaju u februaru, kada će reprezentacija Srbije imati teško gostovanje u Grčkoj i na kraju dočekati Veliku Britaniju u poslednjem kolu.

Belgijanci će u novembru gostovati u Turskoj, pa zatim dočekati Grčku i ako tu ne bude iznenađenja i Turska i Grčka ostvare očekivane pobede, onda bi Srbiji bio otvoren put ka Svetskom prvenstvu, ali će ''Orlovi'' morati da u preostala četiri meča ostvare bar tri pobede. Belgija će u februaru imati lakši raspored, gostovanje Velikoj Britaniji i duel sa Turskom na svom terenu, pa je i iz tog razloga važno da Belgijanci oba puta pokleknu u novembru. U suprotnom, tri i više pobeda Belgije u naredna četiri kola bi zakomplikovalo situaciju i dovelo reprezentaciju Srbije u situaciju da mora da dobije sva četiri naredna meča. U kombinovanom sastavu bi to bilo mnogo teško.

Dakle, još je dug put pred ''Orlovima'' do plasmana na Svetsko prvenstvo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke