Kalkulacije - Može li Partizan do 4 pobede u preostalih 6 kola?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 09.03.2023.
23:19
Izvor: Sportske.net

Čini se da će to biti uslov za plasman u plej-of.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan se sa polovičnim učinkom vraća sa italijanske mini-turneje.

Crno-beli su preksinoć najpre savladali Virtus u Bolonji sa 88:79, a večeras su u Milanu poraženi od Armanija sa 76:62.

Dakle, u Italiju su otišli sa skorom 14-12, vraćaju se sa 15-13, pa iako su večeras navijači Partizana malo razočarani, verovatno bi većina njih prihvatila ovakav epilog da ih je neko pitao pre mečeva sa Virtusom i Armanijem.

Videćemo u petak da li će crno-beli uspeti da zadrže šestomesto na tabeli, a ekipa Monaka bi mogla da im bude saveznik, ukoliko sutra savlada Baskoniju u gostima.

U tom slučaju bi Partizan, Žalgiris i Baskonija imali po 15 pobeda i 13 poraza, ali bi Partizan i dalje bio na šestom mestu, jer ima bolji međusobni skor i od Baskonije, i od Žalgirisa. U suprotnom, ako Baskonija trijumfuje, ona će preuzeti šesto mesto, Partizan i Žalgiris će zauzimati sedmu i osmu poziciju, a možda im se pridruži i Makabi ukoliko u Istanbulu savlada ekipu Efesa.

Do kraja ligaškog dela takmičenja Partizanu je ostalo još šest mečeva.

Danas smo u našoj analizi došli do zaključka da će najverovatnije biti potrebno bar 19 pobeda za plasman u plej-of. Partizan ih sada ima 15, dakle trebaće mu po svemu sudeći još četiri iz preostalih šest kola. Možda na kraju bude dovoljna i jedna pobeda manje, ali su znatno manje šanse da se prođe sa 18 pobeda.

Da se još jednom podsetimo Partizanovog rasporeda:
29. kolo Efes - Partizan (16.03.)
30. kolo Partizan - Olimpijakos (24.03.)
31. kolo Partizan - Barselona (28.03.)
32. kolo Partizan - Real Madrid (31.03.)
33. kolo Monako - Partizan (07.04.)
34. kolo Partizan - Panatinaikos (14.04.)

Dakle, četiri puta će Partizan biti u ulozi domaćina, dva puta će gostovati, pa ako maksimalno iskoristi prednost domaćeg terena, što će biti vrlo teško imajući u vidu imena rivala, naći će se u plej-ofu. U suprotnom, biće mu potrebna i bar jedna pobeda u gostima, da li protiv Efesa ili Monaka.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke