Kalkulacije - NITI JEDAN krug ne odgovara Zvezdi! Ovo su uslovi za Top 8!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 24.03.2017.
23:19
Izvor: Sportske.net

Ukoliko želi da se plasira u narednu fazu Evrolige, Crvena zvezda prvo mora da savlada Uniks, pa ukoliko Darušafaka savlada Bamberg u gostima, moraće da slavi i u Turskoj u poslednjem kolu.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Sada je sve jasno za Crvenu zvezdu.

Kada se radi o kalkulisanju, ekipa Dejana Radonjića mora da ima samo jedan cilj ispred sebe, a to je da dobije obe utakmice do kraja.

Moguće je da Zvezda obezbedi plasman u narednu fazu u meču protiv Uniksa, ali je za to potrebno da pobedi u tom meču i da Darušafaka izgubi od Bamberga u gostima.

Ipak, ukoliko Darušafaka pobedi Bamberg (koji nema imperativ pobede), odlučivaće poslednje kolo o plasmanu u narednu fazu.

Ne postoji krug koji može da izvadi Crvenu zvezdu, ako uključimo Efes i Baskoniju. Sve ekipe bi mogle u poslednjem kolu da imaju po 16 pobeda i 14 poraza, ali je Zvezda slabija u međusobnim duelima u svim krugovima koji uključuju Darušafaku.

Tako, ukoliko se nađe sa Efesom i Darušafakom u krugu ekipa koje imaju 16-14 otpada, jer u tom krugu ima skor 0-4. Ukoliko se nađe u krugu sa Baskonijom i Darušafakom, onda ima skor 1-3, ponovo slabije i od Darušafake (3-1) i Baskonije (2-2).

Ukoliko sve četiri ekipe (Efes, Zvezda, Baskonija, Darušafaka) završe sa 16-14, onda je Efes u najboljoj poziciji u tom krugu (5-1), Darušafaka i Baskonija će imati 3-3, a Crvena zvezda je najslabija (1-5) i zauzeće devetu poziciju u konačnom rangiranju.

Dakle, nikakvi krugovi sa Darušafakom ne dolaze u obzir.

Nadamo se da smo bili jasni - ukoliko Darušafaka pobedi sledeći meč protiv Bamberga, Zvezda MORA da pobedi Darušafaku u poslednjem kolu u gostima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
3x3
Saturday, 25.03.2017
14:15

Pa ovo smo znali i pre kola sa Barsom. Nije ovo bila nikakva tajna.

avatar
Stefan Lazović
Saturday, 25.03.2017
11:23

iako dodje da ta poslednja odlucuje, sto verujem da ce biti tako, jer ljudi vole dramu, zvezda to dobija

avatar
rivarinho
Saturday, 25.03.2017
11:19

zavrsili smo tu pricu, prosle nedelje, ako hocemo dobre zurke i sledece godine, sve resurse usmeriti na 4 utakmice u aba ligi, kakav Uniks i Darusafaka, razbice nas obe ekipe po 20 razlike...odmah sad pobeda u Podgorici i odmorna i mocna Zvezda u sve 3 utakmice finala, tako i u nasem prvenstvu, tamo ocekujem svasta od sudjenja i dodatnih miliona od drzave zagrepcanima kako bi nam se stalo na put!

avatar
Доктор фудбала Гроф
Saturday, 25.03.2017
08:45

Не верујем да ћемо видети ТОП 8.

avatar
Old_school
Saturday, 25.03.2017
08:30

Rekoh ja da nas je Javor mozda kostao Top 8. Samo se nadam da se nece potrositi za zavrsnicu ABA lige. Ipak je to mnogo bitnije. A da su potroseni, i previse, videlo se sinoc.

avatar
Budzumburac1989
Saturday, 25.03.2017
08:07

Znao sam da cemo protiv Darusafake da igramo za prolaz u top 8... show

avatar
BlueBoy84
Saturday, 25.03.2017
07:25

Kad ne mogu da pobede treci tim Barselone , sad nek zavise od drugih

avatar
Poznavalac
Saturday, 25.03.2017
06:35

Bila je euforija kao da ste otišli na final four,a vi gle čuda grčevito se borite i za prvih osam..

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 25.03.2017
01:16

Izgubili smo utakmicu sezone, idemo dalje, desava se u ovakvim situacijama to, zato je bila i pakleno teska tekma, razloga bezbroj da tako bude, sve u najgorem trenutku... kao najveci poraza razlog vidim slabo igranje Jovica, koji nije igrao vise od 2-3 min, povreda je tu veliki problem... Strasno vazna i veoma teska je utakmica bila, indeticna kao protiv Lokomotive prosle sezone, gde i tada se putovalo, imalo svega 2 dana odmora, ekipa bila premorena...izgubilo se lagano tada....sada je bila i jos gora situacija, protiv Olympiakosa se izginulo za pobedu, bili produzeci, i tamo se junacki borilo svom snagom...psihicke i fizicke posledice su ogromne nakon takvog ishoda, u najgorem mogucem trenutku zbog rasporeda i sistema igranja na 2 dana... nema se sta zameriti, srce su dali za pobedu, krvarili, pokusali sve...svaki atom snage je iskoriscen, odbrana se ne moze igrati dobro bez energije, napad tu trpi takodje, ruka se skrati pri sutu, profesionalci znaju sta znaci kada nestane vazduha zbog umora, koncetracija, razmisljanje, kretanje, sve je tada dosta slabije....I dalje se pitamo za prolaz, u najgorem slucaju trebamo pobediti u zadnjem kolu. Po prvi put nakon 7 meseci, odnosno citave dosadanje sezone, imacemo 6 dana odmora za pripremu, konsolidovanje, i regeneraciju tima...za taktiku i spremanje kljucne utakmice za cetvrtfinale EL. Odmor koji cemo imati je veoma dugacak, duplo duzi nego ikada do sada u sezoni, 3 puta duzi od odmora izmedju ove zadnje 2 evroligaske utakmice koje smo izgubili.... mozemo biti spremni za taj duel, imamo sanse, bicemo spremni. Ako nas bolesni milioneri pobede, pokazu ekstra kvalitet i odlicnu igru, neka onda idu dalje.. ali morace da nas pobede, kada smo maksimalno pripremljeni i odmorni za mec, a to uopste nije lako, pa i da su najjaci tim ove EL.

avatar
Emperador(2018)
Saturday, 25.03.2017
01:09

Pogledajte ako zvezda pobedi uniks prolazi.

avatar
Di Magia
Saturday, 25.03.2017
00:28

Bamberg je mnogo jak na domacem terenu...Mogu da pobede... Jer svaka pobeda u EL donosi puno novca...Jedini problem je sto taj novac moze i Darusafaha da im ponudi za eventualan poraz... Svasta je moguce... Mada i ovo je ogroman uspeh Zvezde... Pokazala je da nije vreca za udaranje kao sto su mnogi prognozirali pre pocetka el... Pobedili su skoro sve najjace ekipe sem oly...

avatar
pjer
Saturday, 25.03.2017
08:44

nadam se da im nemoraju nuditi ... da ce to komotno doci

avatar
Poznavalac
Saturday, 25.03.2017
08:56

Kakav bi to bio uspeh ako se ne udje u top 8?posle tolike euforije uz ogroman budzet to bi bilo deprimirajuce i veliki korak unazad..

avatar
Maestro-Sic-Chelsea
Saturday, 25.03.2017
00:21

Lagano i da ne prodjemo nema veze