Kalkulacije - Partizane, oprez! Još samo malo je ostalo do plej-ofa!

Autor: Darko Mitrović
petak 31.03.2023.
23:35
Izvor: Sportske.net

Partizan zvanično još nije u plej-ofu, ali atmosfera večeras je kao da jeste.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Velika je pobeda nad Real Madridom, Partizan je slavio sa 104:90 u spektakularnoj atmosferi u '' Štark Areni'' pred rekordnih 20.068 gledalaca, čime je širom otvorio vrata za ulazak u plej-of Evrolige.

Veliko je i slavlje usledilo posle meča, sasvim razumljivo, ali ono pravo slavlje tek treba da usledi kada se i matematički obezbedi prolaz u plej-of.

Za sada to još uvek nije osigurano, jer su i Baskonija i Žalgiris nastavili da pobeđuju i te dve ekipe su preostale pretnje crno-belima, zbog kojih već sada Partizan nije promovisan u Top 8.

Crno-beli bi mogli da prođu čak i da ne dobiju nijednu od preostale dve utakmice, ako u naredna dva kola Žalgiris ili Baskonija izgube bar jednu utakmicu. U suprotnom, Partizanu će biti potrebna još jedna pobeda.

Do kraja ligaškog dela sezone ostala su još dva kola, pa je prilika da pogledamo raspored ove tri ekipe.

33. kolo: 

Monako - Partizan

Baskonija - Asvel

Žalgiris - Makabi

34. kolo:

Partizan - Panatinaikos

Olimpijakos - Baskonija

Bajern - Žalgiris.

Najvažnije je da Partizan drži sudbinu u svojim rukama, svi očekuju da je poslednje kolo protiv Panatinaikosa ''zicer'', kao i da bi Olimpijakos na svom terenu trebalo da savlada Baskoniju, ali da bi se izbegao psihološki pritisak, neizvesnost i moranje da se dobije meč poslednjeg kola, najbolje bi bilo da se već u sledećem kolu reši ovo pitanje. Da li pobedom nad Monakom, ili eventualnim porazom bar jednog od konkurenata. Baskonija će biti veliki favorit protiv Asvela, Žalgiris je u sve boljoj formi, ali dočekuje Makabi koji je u dugoj seriji pobeda, pa bi tu mogao da se očekuje poraz litvanskog velikana, mada ni to neće biti lako.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke