KALKULACIJE - SVE opcije za Partizan, može dalje i sa 1-3!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 20.03.2024.
23:13
Izvor: Sportske.net

Apsolutno sve opcije za crno-bele...

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Četiri kola do kraja, Srbija već zna dve nedelje da je Partizan jedini konkurent iz naše države za plasman u plej-in, a pobeda koja je ostvarena protiv Baskonije im  daje za pravo da razmišljaju o desetom mestu na kom se trenutno i nalaze. 

Povoljna okolnost po crno-bele jeste da tri od poslednje četiri utakmice igraju kod kuće, dok je jedino gostovanje Albi u pretposlednjem kolu, a čini se da je sve jasnije da bi poslednje kolo protiv Valensije moglo da odluči o plasmanu u plej-in. 

Do večeras je Bajern bio taj koji je najveći konkurent Partizanu, a čini se da je i dalje to slučaj jer je ekipa iz Bavarske jedina koja ima bolji skor u međusobnim duelima sa crno-belima u odnosu na sve konkurente za deseto mesto. 

U nastavku vam donosimo sve opcije za crno-bele. 

4-0

Kalkulacija jasno kaže, Partizan sa sve četiri pobede definitivno ide u top 10, imao bi šanse čak i za bolji plasman, ali o tome ne treba govoriti u ovom trenutku, još uvek. Da je Bajern pobedio večeras, Partizan sa četiri pobede ne bi bio siguran, ovako ima sve u svojim rukama. 

3-1

Pobeda nad Valensijom je obavezna u svakoj opciji, a ukoliko crno-beli zabeleže jedan poraz do kraja, potrebno je i da Bajern zabeleži makar još jedan poraz u poslednja četiri kola jer bi Bavarci sa 4-0 pretekli Partizan. U svakoj drugoj opciji, Partizan je makar deseti.

2-2

Šanse, naravno, dosta opadaju u ovom slučaju, Bajern bi morao da ima makar dva poraza, Valensija makar dva (jedan od crno-belih), Armani i Efes da nemaju sve pobede. Šanse postoje, ali su oko 30-40%. 

1-3

DA, može i ovako! Naravno, ukoliko pobedi Valensiju, ali u tom slučaju Valensija i Bajern moraju imali 1-3 ili slabije, Armani i Efes 2-2 ili slabije, a Žalgiris da nema sve pobede do kraja. Šanse jesu mizerne, ali postoje u ovom slučaju. 

Sa 0-4 crno-beli nemaju nikakve šanse jer bi ih u tom slučaju Valensija sigurno pretekla. 

Evo i rasporeda za utakmice bitne crno-belima:

31. kolo

Žalgiris - Baskonija 
Partizan - Real 
Bajern - Makabi 
Alba - Efes
Fener - Armani
Monako - Valensija

32. kolo

Makabi - Valensija 
Bajern - Barselona 
Partizan - Olimpijakos 
Baskonija - Efes 
Armani - Žalgiris

33. kolo

Alba - Partizan 
Real - Baskonija 
Bajern - PAO 
Armani - Virtus 
Fenerbahče - Efes
Valensija - Asvel

34. kolo

Monako - Bajern 
Makabi - Armani 
Partizan - Valensija 
Virtus - Baskonija 
Efes - Crvena zvezda

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke