Kamenjašević o Đorđeviću i Golemcu, otkrio što Dubai ne igra Evrokup

Autor: Sportske Net
sreda 19.06.2024.
20:30
Izvor: Sportske.net

Najavljen novi trener.

2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Dubaija neće igrati Evrokup, a tim povodom za "Unu" je govorio generalni direktor kluba Dejan Kamenjašević, koji je istakao da su finansije i tajming presudile za ovakvu odluku. 

"Kasno smo dobili ponudu, nismo imali mnogo vremena da analiziramo celu situaciju, samo 11 sati. Ponuda je bila standardna, vezana za ekonomske uslove, jedini problem je što smo imali malo vremena da izmenimo budžet i filozofiju. Nije isto kada znaš da ćeš Evrokup igrati u februaru i evo skoro u julu", kazao je on i dodao:

"To nam je stvorilo poteškoće sa sponzorima, dvoranom i budžetom. Da je bilo sedam, 10, 15 dana do njihovog sastanka, možda bismo mogli da donesemo drugačiju odluku, ovako nismo mogli da rizikujemo.Ne možeš pripremiti sve stvari, mi smo očekivali ponudu, ali jedna stvar je šta očekuje, a druga šta dobiješ. Tajming je u suštini bio loš".

Dotakao se i potencijalnih novih trenera i spekulacija oko dolazaka Saše Đorđevića i Jurice Golemca, pa najavio da će ime biti poznato u narednih 48 sati. 

"Menja sigurno, smanjuje nam moć na tržištu i budžet. Mi možemo da idemo na ime popularno u regionu, koje ima iskustvo i rejting. Saša, kao i Pešić na primer, to su dve sportske legende i ljudi koje bi svaka ekipa htela. Ja se nadam da ćemo barem sa jednim od njih da radimo u budućnosti. Golemac je jedno od imena koji su popularni, imaju rejting, nama mogu da daju stabilnost i kredibilitet u toj sezoni broj jedan. Nema tu neke filozofije, ne možemo da isključujemo ništa, ali mi nismo došli da bacamo pare, već da sistematski rastemo. Mislim da potpis trenera neće biti na nekom kratkom roku, ali ne i na baš dugoročnom, jer mi želimo da damo stabilnost celom projektu. Želimo da tim koji će se takmičiti ove godine bude manje-više 70% isti tim koji će igrati i naredne godine. Ime novog trenera, kako stvari stoje biće poznato u narednih 48 sati”, zaključio je generalni direktor KK Dubai za "Unu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke