Kaminski o dolasku u Partizan, Bogdan "krivac"

Autor: Filip Rodic
nedelja 24.09.2023.
13:15
Izvor: Sportske.net

Jedna reč je bila dovoljna.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Američki centar i novo pojačanje Partizana Frenk Kaminski govorio je za "Eurohups" o razlici između NBA i evropske košarke i novim iskustvim stečenim po dolasku u Beograd.

Kaminski je još u periodu učenja evropskog stila košarke, dok se ujedno tim Partizana uigrava na turniru na Kipru.

"Odlično se prilagođavam. Lako mi je, tim mi olakšava posao. Ima igrača koji su ovde već nekoliko godina i pomažu mi u svim pitanjima koja imam. Igra je malo drugačija od NBA, ali i ja to učim kako vreme prolazi. Dobro je što pripreme traju toliko dugo, ima mnogo utakmica i stvari se mogu shvatiti rano”, rekao je Kaminski.

Luka Dončić i Nikola Jokić su isticali razlike između Evrope i NBA, Frenk je saglasan.

"U pravu su. Igra je više fizička, dok postoje i razlike u nekim pravilima. Na primer, u reketu nema tri sekunde u odbrani i teže je postići koš. Tako da takođe pokušavam da više učestvujem u timskim akcijama i više razmišljam na ovaj način. Ali, košarka je košarka svuda”, komentar je Kaminskog.

Tokom kratkog angažmana u Atlanta Hoksima je video koliko je Evroliga značajna i jaka, družeći se sa Bogdanom Bogdanovićem.

"Malo sam video. Dok sam bio u NBA, trudio sam se da gledam koliko sam mogao. Ali imao sam saigrače koji su igrali u Evropi koji su mi govorili o visokom nivou košarke. Bogdan Bogdanović, sa kojim sam bio saigrač prošle godine u Hoksima, nije propustio nijednu utakmicu. Neću to reći za sebe, ali mogao sam malo da vidim”, istakao je momak srpskih korena.

Upravo je Bogdan bio zaslužan za Frenkov dolazak među crno-bele.

"Bio sam slobodan igrač poslednjih pet leta i uvek je bilo interesovanja za dolazak u Evropu. Ali kada sam rekao Bogdanu za Partizan, rekao je 'Idi!' Rekao mi je najbolje o timu, treneru, o svima. Učinio je da se osećam prijatno pa sam prihvatio ponudu", izjavio je Kaminski.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke