Kaminski otvorio dušu, bilo mu je preteško u Srbiji, a evo i šta kaže za navijače Partizana!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 03.10.2024.
18:45
Izvor: Sportske.net

Nije oduševljen boravkom u Srbiji...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Frenk Kaminski se posle godinu dana, baš kao i Pi-Džej Doužer, vratio u NBA ligu iz Partizana.

Centar srpskih korena čini nam se, nije impresioniran dešavanjima u Evroligi, o čemu je govorio za američke medije. 

"Jednog vikenda se venčavaš, a drugog razgovaraš o tome kako ćete se preseliti u Srbiju sa željom da nastaviš da igraš košarku i imaš garantovano mesto u rosteru. Ne znam da li sam baš shvatio da li je iskustvo bilo dobro ili loše, šta sam naučio i šta ću nositi dalje u karijeri sa sobom. Definitivno ima nešto što sam pokupio u evropskoj košarci, a mogu da iskoristim ovde", rekao je Kaminski. 

Kaže i da je košarka skroz drugačija i da nije uspeo da se privikne na novi život. 

"Ali, život mi je tamo bio težak. Volim da živim u Americi, u mojoj kući u Finiksu, a u Beogradu sam bio u stanu, bez prijatelja, bez porodice, sam sa sobom. Bilo je teško prilagoditi se, posebno na početku. Kako je sezona odmicala, pronašao sam rutinu, adaptirao se i počeo da igram bolje. Videli ste i na Olimpijskim igrama, košarka tamo je značajno drugačija. Morate da naučite nijanse, a u tome sam zaista bio loš u početku. Kada sam to naučio, imao sam drugu polovinu Evrolige bolju", rekao je on. 

Video je i na svom primeru o kakvoj se košarci radi u Evropi. 

"Tamo sviraju korake u svakom napadu. Rad nogu je uvek bio moj kvalitet. Ali, sa čime možeš da se provučeš ovde, ne možeš tamo. Mučio sam se jer sam previše razmišljao o svemu što sam radio. Ali, onda se prilagodiš, shvatiš, počneš da igraš u sistemu. Tamo se košarka definitivno manje koncentriše na fizikalije i lepe poteze, a više na egzekuciju, na kretanje lopte i igrača. To mogu da prenesem ovde", rekao je on. 

Ipak, nešto će mu ostati u lepom sećanju. 

"U Srbiji svaku utakmicu igraš pred 20.000-25.000 ljudi. Oni su ludi, obožavaju košarku koja se tamo nikada ne gasi. To je i dobro i loše. Bilo je zabavno, imao sam sjajne navijače, lepa iskustva, putovao u neke super gradove", rekao je Kaminski. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke