Kampaco: "Egal smo sa Partizanom!"

Autor: Lazar Nikolić
sreda 22.03.2023.
21:45
Izvor: Sportske.net

Zvezdin plejmejker govorio pred utakmicu Evrolige protiv Baskonije.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde sutra od 19 časova u hali "Aleksandar Nikolić" igraju meč 30. kola Evrolige protiv španske Baskonije.

Najbolji košarkaš crveno-belih u ovom delu sezone Argentinac Fakundo Kampaco govorio je pre duela sa Špancima, ali nije mogao, a da se ne dotakne najvećeg rivala Partizana od koga je Zvezda izgubila u poslednjem "večitom" derbiju odigranom u ovkviru AdmiralBet ABA lige.

"Mislim da smo trenutno izjednačeni sa Partizanom. Sve je u detaljima. Ko je pametniji u datom trenutku, ko se više bori... Pobediće uvek onaj ko je bolji u tome. Moramo samo da radimo", smatra Kampaco.

Što se narednog protivnika Baskonije tiče, baš kao i trener Duško Ivanović, i argentinski plejemjker smatra da je odbrana ključna za trijumf na toj utakmici.

"Biće teško. Dobar su tim, opasni su. Mogu da postižu poene na sve načine, iz svake pozicije... Mi moramo da obratimo pažnju na to, igraju brzo, sa puno energije i mi moramo da budemo pametni i da igramo pametnu košarku. Moramo da igramo dobru odbranu i uz naše navijače mislim da ćemo dobro proći ako to uradimo sve", kaže Kampaco.

Zvezda ima samo teoretske šanse da se plasira u Top 8. Crveno-beli su trenutno na 14. poziciji evroligaške tabele sa skorom 12-17, ali će u svaku utakmicu ući kao da je finale.

"Ne smemo da razmišljamo o tome i ne moramo sada. Moramo da mislimo na našu energiju i da napredujemo kao tim. Moramo svaku utakmicu do kraja sezone da igramo kao finale. To je jedini ključ za nas. Ne smemo da razmišljamo o tome i budućnosti i šta će biti. Moramo samo da napredujemo svaki dan i bićemo dobro", zaključio je Kampaco.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke