Kampaco je žeton za zabavni park, može li Real da ponovi "neponovljivo"?!

Autor: Nemanja Janošev
petak 10.11.2023.
16:15
Izvor: Sportske.net

Blista.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Košarkaši Real Madrida uživaju u savršenom početku sezone, kako u Evroligi, tako i u ACB ligi.

Ekipa aktuelnog šampiona Evrope je sačuvala jezgro iz prošle sezone koje su nadogradili već poznatim imenom Fakunda Kampaca. Njemu je Madrid drugi dom i nije bilo neophodno prilagođavanje na sredinu i slično.

Argentinac je momentalno po dolasku pokazao o kakvoj se klasi igrača radi i predstavlja žeton koji je ubačen u mašineriju Real Madrida iz koje proizilazi pravi "zabavni park" imajući u vidu košarku koju pružaju.

Kampaco diriguje timom Ćusa Matea i u ovoj sezoni Evrolige prosečno beleži 11.8 poena, uz 8.7 asistencija. Odigrao je svih šest utakmica na kojima je Real Madrid upisao maksimalan učinak.

Kada se na to pridoda skor iz ACB lige, Real Madrid je u ovom trenutku na 16-0 i pitanje je da li iko može da im stane na put u ovom trenutku. Zapravo, na pola su do apsolutnog rekorda koji je ostvaren u eri Pabla Lasa iz sezone 2013/14 kada su od starta kampanje upisali 31-0.

Ukoliko Argentinac zadrži ovakvu formu, nešto što je delovalo kao "neponovljivo", zapravo bi moglo da se dostigne i prestigne.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke