Kampaco uradio što niko nije - ''Marka'' pisala o utakmici Zvezde i Borca!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 26.12.2022.
20:51
Izvor: Sportske.net

Ugledni španski list veliku pažnju posvetio Kamopacovom debiju za Zvezdu.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Iako Fakundo Kampaco još uvek nije debitovao u Evroligi u dresu Crvene zvezde, njegov transfer je izazvao ogromnu pažnju širom Evrope, toliko da je španska ''Marka'' objavila opširan tekst posvećen jučerašnjoj utakmici između Crvene zvezde i Borca, kada je argentinski plejmejker debitovao u AdmiralBet ABA ligi.

''Argentinac je u meč ušao na 5:16 do kraja prve četvrtine. Zamenio je svog zemljaka i prijatelja Luku Vildozu i dobio ovacije prisutnih navijača u dvorani 'Aleksandar Nikolić', legendarnoj hali 'Pionir'. Neki od njih su nosili argentinske zastave ili dresove. Iako je Kampacu trebalo nekoliko minuta da se zagreje, već je na kraju prvog perioda imao tri poena zahvaljujući pogođenoj trojci, dva skoka, dve asistencije.

Premijera ipak ne služi za izvlačenje previše zaključaka o doprinosu Kampaca Crvenoj zvezdi, koja je lider AdmiralBet ABA lige sa skorom 10-1. Ostavio je nekoliko fantastičnih asistencija i sjajan koš u trećoj četvrtini. Beograđani su se borili protiv trećeg otpozadi na tabeli, koji je dobio samo tri utakmice ove sezone. Uz to, Vildoza je odigrao samo 14 minuta, a Nemanja Nedović, još jedan igrač sa dosta autoriteta u timu, nije igrao'', piše ''Marka''.

U nastavku, španski list je posvetio pažnju problemu oko Kampacovog nastupa u Evroligi i neizvesnosti da li će igrati protiv Barselone u petak.

''Fakuova prava jedinica mere biće Evroliga. Ove nedelje je otputovao sa Crvenom zvezdom u Pirej, ali nije uspeo da debituje protiv Olimpijakosa jer beogradskom timu i dalje nije dozvoljeno da registruje igrače u vrhunskom kontinentalnom takmičenju zbog neplaćanja i finansijskih problema. Odgovorni iz kluba već su poslali dokumentaciju Evroligi, koja ju je proučavala poslednjih dana.

Iz kluba se nadaju da će problemi biti rešeni i da će se što pre ukinuti veto kako bi Kampaco što pre zaigrao u Evroligi. Sledeći susret biće u petak, 30. decembra, kada Barselona gostuje u srpskoj prestonici. Crvena zvezda će 6. januara igrati na La Fuente de San Luis protiv Valensije, a četiri dana kasnije dočekaće Real Madrid u meču punom tenzija zbog 'bele prošlosti' argentinskog pleja i nedavnih frustriranih pregovora između dve strane''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke