Kampacov drugi najbolji meč karijere, ali postoji "kvaka"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 06.04.2023.
23:15
Izvor: Sportske.net

Samo je jednom bio bolji.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Argentinski plejmejker Fakundo Kampaco odigrao je izuzetan meč u pobedi Crvene zvezde nad Olimpijakosom od 87:79 u okviru 33. kola Evrolige.

Magični Faku je bio motor ekipe Duška Ivanovića. Svojom energijom i nepredvidljivim potezima naprosto je zaludeo odbranu Olimpijakosa koja nije imala pravog rešenja za Zvezdinog "Brzog Gonzalesa". 

Kampaco je ubacio 20 poena, a osim toga imao je učinak i od osam asistencija, pet skokova i tri ukradene lopte za valorizaciju 33. Ono što je zanimljivo jeste da je to njegova druga najbolja partija u evroligaškoj karijeri, ako gledamo indeks korisnosti. 

Onu najbolju pružio je na Fajnal-foru 2019. godine protiv Fenerbahčea. Bila je to utakmica za treće mesto kada je imao valorizaciju 34. Imao je 12 poena, 15 asistencija i tri ukradene lopte. Real je pobedio tu utakmicu za slabu utehu...

Zajednički element kod ove dve utakmice jeste što nije bilo pravog rezultatskog značaja ni za Crvenu zvezdu, a ni za Real koji je pokupio utešnu nagradu sa Fajnal-fora u Vitoriji.

Fakundo Kampaco je i za vikend odigrao izuzetan meč u AdmiralBet ABA ligi protiv Mege, a šta je interesantno? Imao je identičan indeks korisnosti kao večeras - 33!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke