Kampacova očajna utakmica u Baskoniji, Real preživeo trojku Hauarda!

Autor: Lazar Nikolić
petak 06.10.2023.
22:37
Izvor: Sportske.net

Valensija iznenadila Monako.

Euroleague
Euroleague

Povezane vesti

Aktuelni šampion Evrope Real iz Madrida trijumfalno je započeo odbranu evropske titule.

Madriđani su večeras slavili u Baskiji protiv Baskonije sa 79:77 posle velike drame u finišu i promašene trojke Markusa Haurda za trijumf domaćina.

Potpuno je podbacio povratnik u redove "kraljevskog" kluba Fakundo Kampaco koji je za skoro 23 minuta u igri ubacio samo dva poena, uz katastrofalan šut iz igre 1/11, ali su pobedu Madriđanima doneli raspoloženi Geršon Jabusele sa 18, Serhio Ljulj sa 15 i Džanan Musa koji je utakmicu završio sa 13 poena.

U ekipi Baskonije Metju Kostelo bio je najefikasniji sa 16 poena, dok su po 13 ubacili Niko Menion i Čime Moneke. Reprezentativac Srbije Vanja Marinković nije se upisao u listu strelaca.

Sjajnu utakmicu gledali smo i u Valensiji gde je domaćin iznenadio favorizovani Monako srpskog trenera Saše Obradovića i slavio sa 70:63.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Semi Odželej sa 19 poena, a veliku pmoć imao je od Krisa Džonsa koji se zaustavio na 14 poena. Srpski plejmejker Stefan Jović postigao je dva poena i dodao četiri asistencije.

Za Monako večeras nije debitovao još uvek nedovoljno spremni Kemba Voker, a nije bilo ni povređenog Džordana Lojda. Bez njih u timu najveći teret poneli su bekovi Majk Džejms koji je ubacio 21 poen i Eli Okobo sa 17 poena, ali nisu imali pravu pomoć saigrača.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke