Kanadsko prokletstvo Baksa, savršeni Lilard, "Brada" pokazao ko je bio "šerif" na Zapadu!

Autor: Boris Jovanović
sreda 17.02.2021.
08:57
Izvor: Sportske.net

Janis i ekipa nemaju rešenje, zbog Lilarda se hvatali za glavu, Harden se vratio na Zapad da zavede red...

AP Photo/Matt York
AP Photo/Matt York

Povezane vesti

Lejkersima u Minesoti nije smetalo što nema Entonija Dejvisa. Jasno, Lebron je poneo najveći teret, ubacio 30 poena, 13 skokova, 7 asistencija ali je ojačana rotacija u odnosu na prošlu sezonu odradila ostalo. Nemac Šreder je brojao do 24, Harel dodao 17.

Ovo je prva pobeda Lejkersa u "Tardžet centru" na severu države posle punih pet godina.- Top pik drafta Entoni Edvards je ubacio 28 poena, najviše u karijeri,  a Tauns je imao tiho veče, samo 15 poena. Šampion je napravio seriju od 17:5 na startu poslednje četvrtine, "Vukovi" nisu imali odgovor.

Pelikansi su razbili Grizlije, Zajon je ubacio 31 poen, dominirao u reketu, a gosti su stigli do 144 poena. Vilijamson je imao šut 13 od 16, dodao 7 skokova, 6 asistencija. Prave saradnije imao je u Džošu Hartu koji je odigrao najbolju utakmicu u sezoni, završio sa 27 poena, Ingram je ubacio 22. Nju Orleans je i peti put u nizu tukao Memfis koji nije pripretio.

Iznenađenje u Viskonsinu, VanFlit i Siakam su iskombinovali 56 poena, pa je i pored toga što se Lovri povredio u prvom delu Toronto tukao Bakse. Kanađani su vodili čitavo drugo poluvreme. Milvoki u krizi, četiri poraza u nizu, nije im se desilo baš od finala Istoka 2019. kada su protiv Toronta prokockali 2:0 i šansu da se bore za prsten. Može se reći da ovo postaje "kanadsko prokletstvo", iako je Janis bio blizu novog tripl-dabla, 34 poena, 10 skokova, osam asistencija, imao je i 5 ukradenih lopti.

Kada je gusto, Demijen Lilard. Ubacio je 12 od 31 poena u poslednja četiri mibuta i prelomio meč sa Oklahomom. Njegov tim je izgubio +24 tokom drugog poluvremena, ali ih je Lilard spasao serijom trojki. Lilard je imao i 10 asistencija i 7 skokova, dok su se saigrači u neverici hvatali za glavu kada je počeo da sipa trojke u finišu.

Priču večeri, ostavili smo za kraj. Džejms Harden je spakovao 38 poena Sansima, nije bilo Kajrija i Duranta, nisu mu ni bili potrebni, mada je klupa Netsa sa 40 poena dala pun doprinos. Inače, Sansi su vodili sa 24 razlike, a kada je Harden pogodio trojku pola minuta pre kraja to je bila prva prednost Bruklina na meču. "Brada" je zatim pogodio i dva bacanja, tim iz Arizone nije postigao nijedan poen u poslednji 2 minuta i 48 sekundi utakmice. Malo su vredeli 29 poena Pola, 17 u poslednjoj četvrtini, prednost tima se topila tokom čitave utakmice, na kraju treće četvrtine Netsi su se spustili na -12 i na kraju odneli pobedu iz Feniksa.

Još jedna monstruozna partija Srbina!

Posted by Sportske.net on Уторак, 16. фебруар 2021.

U prvom meču, kako ste verovatno već čitali, novo herojstvo Nikole Jokića, ali ostatak tima nije učinio ništa da izbegnu poraz u Bostonu.

Boston - Denver 112:99
Memfis - Nju Orleans 113:144
Milvoki - Toronto 113:124
Minesota - LA Lejkers 104:122
Oklahoma - Portland 104:115
Feniks - Bruklin 124:128

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke