"Kandža" zgrabila Oklahomu, fantastični Ingram, drama Kavsima u poslednjoj sekundi!

Autor: Boris Jovanović
petak 24.03.2023.
07:49
Izvor: Sportske.net

Noćas odigrana četiri meča u NBA ligi...

AP Photo/Mark J. Terrill
AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Od januara Klipersi nikoga nisu razbili, uglavnom su dobijali tesne mečeve. Ceh je platila noćas Oklahoma, Domaćin je bez Pola Džordža koji sigurno neće biti na parketu do kraja regularne sezone, početkom druge nedelje aprila, tim iz Los Anđelesa je lagano slavio- Kavaj Leonard je ubacio 32 poena, strašna serija od 27:12 u trećoj četvrtini bila je previše za goste. Klipersi su u tom periodu, i na početku poslednjeg kvotera ubacili sedam trojki bez promašaja. Na kraju su trojke šutirali blizu 50%. Vestbruk je završio sa 24 poena i 7 asistencija, na drugoj strani Džildžes Aleksander po običaju najefikasniji sa 30 koševa.

Prvi tripl-dabl u karijeri za Brendona Ingrama. Ubacio je 30 poena, imao 11 skokova i 10 asistencija, Pelikansi su stigli do važne pobee protiv Hornetsa. Hornetsi su bili blizu do poslednje četvrtine, ali su se umorili i na kraju ostali sa sedam zdravih igrača.

Drama u Njujorku, pobeda je otišla u Ohajo. Isak Okoro je u poslednjoj sekundi iz ugla pogodio trojku, završio je sa 11 poena, ali na kraju velika radost Kavsa koji su i teorijski u plej ofu, prvi put posle pet godina. Donovan Mičel je ubacio 31 poen, Mobli dodao 26, uz 16 skokova, dabl-dabl je napravio i Džaret Alen protiv bivšeg kluba. Za Bruklin ovo je peti poraz u nizu, nisu pomogla ni 32 poena Bridžisa, Dinvidi je brojao do 25.

Medžik je tukao Nikse na Floridi, top ruki Paolo Bankero je igrao odlično u finišu, završio je sa 21 poenom, pogodio ključni šut, pa su i pored toga što je izgubljena velika prednost nakon poluvremena domaći stigli do trijumfa.

Rezultati:

Orlando - Njujork 111:106
Bruklin - Klivlend 114:116
Nju Orleans - Šarlot 115:96
LA Klipers - Oklahoma 127:105

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke