Kao da je Tavares - Ovako je "anonimni klinac" srušio Partizan!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 16.05.2023.
17:20
Izvor: Sportske.net

Partija karijere i ulazak u "klub poznatih".

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Jednu od najupečatljivih partija u ovoj sezoni AdmiralBet ABA lige sinoć je pružio  centar SC Derbija Zvonimir Ivišić koji je predvodio crnogorski tim do senzacionalne pobede protiv Partizana u "Pioniru" i vođstva od 1:0 u četvrtfinalnoj seriji.

Nije Ivišić do juče bio poznat široj košarkaškoj javnosti. Momak rođen avgusta 2003. godine u Hrvatskoj, visok 219 centimetara "eskplodirao" je protiv učesnika Top 8 Evrolige i odigrao partiju karijere, a svoje ime verovatno upisao u beleške mnogih skauta.

Sjajni hrvatski košarkaš postigao je 22 poena, dodao 13 skokova, za ukupan indeks korisnosti 32, što mu je apsolutni rekord karijere, a do sada nikad nije prešao ni brojku od 12 poena na semaforu.

Poređenja radi, jedan od najboljih igrača u Evropi i nerešiva engima za ekipu Željka Obradovića u plej-ofu Evrolige, gorostasni centar Reala Edi Tavares je u pet mečeva protiv crno-belih imao samo jednu bolju pariju od one Zvonimira Ivišića sinoć, i to u drugoj utakmici plej-of serije kada je stigao do 26 poena i indeksa 41.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke