Kao nekad Sale Đorđević - Ko je ''Fets'' Rasel, momak koji je oduševio čitav Jadran?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 02.10.2022.
08:32
Izvor: Sportske.net

Da li pamtite da je bilo ko ovako debitovao u AdmiralBet ABA ligi?

AdmiralBet ABA liga/Marija Vuruna
AdmiralBet ABA liga/Marija Vuruna

Povezane vesti

Ako pamtite finale Evropskog prvenstva 1995. godine i ''rafalnu paljbu'' Saleta Đorđevića protiv Litvanaca, sinoć smo nešto slično mogli da vidimo i u AdmiralBet ABA ligi.

Letošnje pojačanje Mornara Deron ''Fets'' Rasel je, baš kao Đorđević u pomenutom finalu ubacio devet trojki i meč završio sa 41 postignutim poenom, s tim da je Rasel tih devet trojki ubacio iz 18 pokušaja, a Đorđeviću je u Atini protiv Litvanaca bilo dovoljno samo 12 pokušaja.

Ali, ako vam kažemo da je Raselu ovo bio prvi zvanični meč u Evropi, debi u AdmiralBet ABA ligi i u dresu Mornara, onda njegov učinak dodatno dobija na značaju.

Barani su godinama prepoznatljivi kao ekipa koja u svojim redovima ima odlične šutere, ali čini se da im je Rasel doneo napadački potencijal kakav do sada nisu imali. Ako tome dodamo da je i crnogorski reprezentativvac Vladimir Mihailović u izvanrednoj šuterskoj formi, onda će mnogim timovima u AdmiralBet ABA ligi biti veoma teško da se odupru tom sjajnom tandemu. To je sinoć na svojpoj koži osetila Igokea koja je na svom terenu poražena sa 91:83. Uz Raselovih 41, Mihailović je upisao 26 poena.

Rasel ima 24 godine, visok je samo 180 centimetara, a prošle sezone je nosio dres Merilend Terapinsa u NCAA ligi, gde je ostvario prosečni učinak od 15.1 poena, 4.1 skokova i 3.7 asistencija. Prethodno je četiri godine proveo na Univerzitetu Rod Ajland, ovog leta je učestvovao i na NBA draftu, ali nije izabran, pa je odlučio da okuša sreću u Evropi i ako se po jutru dan poznaje, ovo bi moglo da bude sjajno iskustvo i za njega i za Mornar, ali i za sve ljubitelje AdmiralBet ABA lige.

Večeras se nastavlja prvo kolo, u centru pažnje biće duel nekadašnjih evropskih šampiona, Cibone i Partizana od 17 časova u Zagrebu. Dva sata kasnije Budućnost će dočekati Split, a u 21 Cedevita Olimpija u Ljubljani igra protiv Borca. AdmiralBet vam je pripremio kompletnu ponudu za sva ova tri meča, tu su igre i sa i bez hendikepa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke