"Kapitalac" - Najbolji strelac Razvojne lige blizu Fenera!

Autor: Lazar Nikolić
petak 29.07.2022.
13:00
Izvor: Sportske.net

Bio bi ogromno pojačanje za turskog evroligaša.

EPA/ANDREJ CUKIC
EPA/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Najbolji strelac američke Razvojne lige Karsen Edvards blizu je prelaska u Fenerbahče javlja specijalizovani sajt za košarkaške transfere "Jurohups".

Edvards ima 24 godine, visok je 180 centimetara i igra na poziciji plejmejkera. Veći deo protekle sezone nastupao je za Solt Lejk Siti Starse u razvojnoj ligi i bio neverovatan. Edvards je u proseku beležio skoro 27 poena.

Sjajne igre u Solt Lejku vratile su ga u NBA ligu, tako je sjajni šuter sezonu završio u Detroit Pistonsima, potpisao dvogodišnji ugovor sa njima, ali je NBA tim početkom jula ipak odlučio da raskine ugovor sa Edvardsom, plejmejker je tako postao slobodan igrač.

Edvards je u NBA ligu došao preko Filadelfije Seventiskisersa koji su ga draftovali kao 33. pika na draftu 2019. godine i odmah ga prosledili Boston Seltiksima.

Proveo je plejmejker dve sezone u dresu Seltiksa, ali nije ima zapažen učinak. Igrao je malo, samo oko devet minuta po utakmici i beležio nešto manje od čeiti poena.

Dolazak u Evropu čini se kao najbolje rešenje za njegovu karijeru. U Fenerbahečeu bi kod trenera Dimitrisa Itudisa mogao da ima važnu ulogu i zajedno sa novajlijom Skotijem Vilbekinom čini "ubitačan" tandem bekova.

Sve informacije o evroligaškim klubovima pratite na našem specijalizovanom blogu posvećenom Evroligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke