Kapiten Lazić se nada mobilizaciji!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 24.01.2024.
15:30
Izvor: Sportske.net

Zvezdin bek govorio pred meč protiv Albe u Berlinu.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak od 20 sati u Berlinu gostuju Albi u meču 23. kola Evrolige.

Zvezda je trenutno 12. na tabeli sa skorom 9-13, dok su Nemci na deobi poslednje pozicije sa samo četiri trijumfa, te je pobeda za ekipu trenera Janisa Sferopulosa imperativ kako bi ostala u trci za plasman u doigravanje.

Kapiten crveno-belih Branko Lazić očekuje tešku utakmicu u Berlinu, uprkos slabijim izdanjima Albe u dosadašnjem toku sezone.

"Biće izuzetno fizički zahtevna utakmica. Alba već godinama igra sa dosta trčanja, tako je bilo i u prvom meču ovde i na prijateljskoj utakmici. Oba puta smo morali da uložimo dosta energije i ne očekujem da će sutra biti drugačije", rekao je Lazić

Šampion Srbije je i prošle godine u ovo vreme bio na identičnom skoru u Evroligi, a onda  je šokantno poražen upravo od Albe u Beogradu, što ga je dodatno udaljilo od plej-ofa. Lazić zbog toga poziva na mobilizaciju, ali ga ne zanima šta je bilo prošle sezone.

"Ne stvara pritisak, ne razmišljamo o prošloj godini, to je završeno. Moramo se skoncentrisati na stvari koje dolaze, to je Alba sutra. Idemo tamo da pružimo dobru partiju, a taj pritisak nas tera da se još više mobilišemo, da odigramo dobro i donesemo pobedu, koja nam je sada preko potrebna u ovom delu sezone gde su ostala još 12. kola", jasan je Zvezdin kapiten.

Odmah nakon Albe Zvezdu očekuje "večiti" derbi u AdmiralBet ABA ligi.

"Ne razmišljamo o derbiju. Razmišljamo od utakmice do utakmice. Mislim da ukoliko sad budemo razmišljali o derbiju sutrašnja utakmica neće ispasti onako kako želimo i nema potrebe da razmišljamo o Partizanu. Ne moramo toliko unapred da razmišljamo o njima, ima dovoljno vremena da se pripremimo za njih". smatra Lazić, koji je na kraju govorio i o najnovijem pojačanju Džavonteu Smartu.

"U prve dve utakmice je pokazao da će biti odlično pojačanje. Imamo nedostatak vremena za trening, gde nemamo vremena da ga prebrzo ubacimo u sistem, ali je pokazao da može da iznese to. Čuvamo se na treningu, prošao je moj test", završio je Lazić.

Zvezda će u Berlin putovati bez nedovoljno oporavljenog plejmejkera Miloša Teodosića, dok će Nemanja Nedović biti sa ekipom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke