Kapiten (ne)kapitenski pred najdelikatniji deo sezone

Autor: Nemanja Janošev
utorak 30.04.2024.
22:00
Izvor: Sportske.net

Gde je nestalo lice "ubice".

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©

Povezane vesti

Ako je prošle sezone bio jedna od krucijalnih karika za podizanje šampionskog trofeja namenjenom najboljem u AdmiralBet ABA ligi, Kevin Panter je tokom ove sezone tek na momente podsećao na figuru čije su ruke sigurna luka za sopstvenu ekipu, a eutanazirajuća za rivala.

Ne samo u regionalnoj košarci, već je bio i "X" faktor Partizanovog uspona u Evroligi. Uspona koji, nikada nećemo saznati kakav bi bio u svojoj potpunosti, da Real Madrid sa iskusnim liscima koje poseduju nije spustio rampu ka snu.

Kevin Panter je, polako, zajedno sa tom rampom, krenuo nadole sa svojom formom. Bilo je tu i povreda ove sezone u novembru, te je izostao sa 10 utakmica, što je mogao da bude alibi za slabiju formu u tom periodu. Ali, njegove predstave ništa nisu bolje ni danas, što može da predstavlja ozbiljan hendikep za tim Željka Obradovića uoči smiraja sezone u AdmiralBet ABA ligi.

Partizan je poveo u polufinalnoj seriji protiv Budućnosti, Panter je ubacio 11 poena, ali uz jednu trećinu ubačenih šuteva iz igre (3/9). Bez ijedne trojke iz četiri pokušaja, sa čak pet izgubljenih lopti i dosta potrošenih napada kada organizuje igru.

Kapiten Partizana je svoju najbolju utakmicu u AdmiralBet ABA ligi ove sezone odigrao upravo protiv Budućnosti 31. marta kada je stekao indeks korisnosti od 29. U duelu sa SC Derbijem utakmicu pre imao je valorizaciju 21 i to su dva njegova najbolja duela u regionalnom šampionatu ove takmičarske godine.

Ubojitiji je u Evroligi gde ima 15 poena u proseku spram 8.7 u AdmiralBet ABA ligi. Ono što ga odlikuje jeste konstantan procenat šuta za tri poena. U oba takmičenja je na 35 odsto. Međutim, uvid na sam parket je nešto drugo, a tu se ogleda dosta mana, kako u organizaciji, tako i u potrošnji lopti, često i bezidejnosti, nepotrebnih uzimanja teških šuteva, manjka energije, bodrenja tima kada uđu u kontraritam... Sušta suprotnost čoveka koji je pronosio status kapitena Partizana iz prošle sezone.

Bez njegovog pravog lica, kapitenskog, Partizan teško da će moći da odbrani regionalni tron.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke