Kari Pešić o Jokiću: "Možda i dobra odluka za Srbiju, svi su pali u nesvest, a bilo je logično"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 17.06.2021.
10:09
Izvor: Sportske.net

Legendarni stručnjak stao na stranu Nikole Jokića.

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Legendarni srpski košarkaški trener Svetislav Pešić stao je u odbranu Nikole Jokića koji je odlučio da ne bude deo nacionalnog tima tokom letnje akcije.

Centar Denver Nagetsa juče je saopštio da ne planira da učestvuje u kvalifikacijama za Olimpijske igre i na Olimpijadi, a kao razlog istakao je neophodni odmor. Ova vest je podelila Srbiju, ponovo. Iako nije prvi put da naši najbolji igrači žele pauzu posle naporne sezone, Jokić je bio meta velikog broja kritika.

Međutim, veliki deo javnosti je stao u njegovu odbranu, a među njima je i Svetislav Pešić koji je mišljenja da je Nikoli potreban odmor potpuno opravdavajući njegovu odluku.

"Sada su se svi kao iznenadili, ali ja nisam kada je objavio da ne može da igra. Vidim da su gotovo svi pali u "nesvest“ zbog toga, a Jokić je samo doneo jednu logičnu odluku za respekt“, rekao je Pešić za "Sport klub".

Popularni Kari je istakao da je Jokićeva odluka bila očekivana i da je reč o velikoj iscrpljenosti. Podsećamo, Jokić je od 1. avgusta odigrao svaki meč za Nagetse, a bilo ih je 109!

"Očekivao sam ovako nešto s obzirom da je odigrao "duplu“ sezonu. Onu koju je sasekla korona, ali je NBA prvenstvo prošle godine, ipak, okončano u epidemiološkim balonima. Onda su, skoro bez pauze, ušli u tekuću sezonu, u kojoj je trenutno na programu plej-of. Jokić je, pri tom, više nego zasluženo poneo naslov MVP lige, ali mu to nije palo s neba, već je morao krvavo to da zaradi. Mislim da se radi o velikoj iscrpljenosti, a da ne spominjem mogućnost da se povredi, ako se dovoljno ne odmori", pojašnjava Pešić smatrajući da je ova odluka možda dobra i za Srbiju, jer Jokić nije maksimalno spreman od umora.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke