Kari Pešić veruje, ovaj evropski tim bi mogao da igra NBA ligu!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 29.12.2019.
13:12
Izvor: Sportske.net

Smatra da su dovoljno konstantni da bi mogli da igraju bez problema sa najjačim timovima sveta.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povezane vesti

Svetislav Pešić je ove sezone sastavio sjajan tim u Barseloni, doveo je jednog od najboljih evroligaških igrača poslednjih godina Korija Higinsa, stigao je u ekipu i sjajni centar Brendon Dejvis, a iz NBA lige je vratio Abrinesa, ali i Nikolu Mirotića na iznenađenje mnogih.

Usled povreda je na "Stari kontinent" nakon epizoda u NBA i Kini vratio Malkoma Dilejnija, te je jasno da je sastavio jednu od najjačih evropskih ekipa u ovom trenutku, što potvrđuje i start katalonskog kluba u Evroligi (13-3).

Još dve ekipe imaju isti skor kao "Blaugrana", sjajni Anadolu Efes, koji predvođen Larkinom i Micićem igra sjajnu košarku, minule sezone su bili jedno od najprijatnijih iznenađenja, zadržali su najbolje igrače i pojačali se iskusnim Singltonom i sjajnim šuterom Pitersom, te je svima bilo jasno da će biti jedan od najboljih timova u EL ove takmičarske godine.

Treća ekipa koja nakon 16 kola ima 13 pobeda je neunišitivi Real Madrid.

Ne dovode Madriđani senzacionalna pojačanja poslednjih godina, ali uglavnom uspevaju da zadrže najbolje i to ih čini jednom od najjačih evropskih ekipa.

Entoni Rendolf Nikola Mirotic Real Madrid Barselona

Od dolaska Pabla Lasa uspostavili su sistem, nemaju problema sa ukazivanjem šansi mladim košarkašima, Dončić je debitovao sa 16 godina i vrlo brzo oduševio čitav košarkaški svet, ove sezone je šansu dobio mladi Usman Garuba i odmah je postalo jasno da imaju još jednog strašno talentovanog košarkaša u svojim redovima.

Ljulj, Rudi i Rejes su u poznim igračkim godinama, ali je jasno da imaju košarku u malom prstu i da će je na vrhunskom nivou igrati do kraja svojih karijera.

Uvek pogode sa pojačanjima na centru, minule su usled povrede Kuzmića doveli Edija Tavareša, koji je na kraju bio i najbolji defanzivac Evrolige, ovog leta su se pojačali sa Džordanom Mikijem, koji iz nedelje u nedelju igra sve bolje.

Tu su već dugi niz godina i Džef Tejlor, Entoni Rendolf, čuveni "Mitraljeta" Džejsi Kerol, kao i Trej Tompkins, a konkurenciju na centarskim pozicijama pojačao je i iskusni Salah Mežri, koji se vratio iz NBA lige.

Svo to iskustvo i talenat začinili su neiscrpnom argentinskom energijom, dvojcu Kampaco-Dek letos su priključili i Nikolasa Laprovitolu.

Zaista sjajan tim, a Kari Pešić veruje da bi Lasova četa bez problema mogla da se nosi i sa NBA ekipama.

"Oni su najbolji tim u Evropi u poslednje dve ili tri godine. Možda ne osvajaju titule sve vreme, ali su bolji od ostalih timova zbog svoje konstantnosti.

Mogu da se takmiče sa NBA timovima. U to sam siguran.

Imaju iskustva, poznaju se dobro i na visokom su nivou
", izjavio je Pešić.

U tekućoj sezoni je Laso u oba navrata nadmudrio iskusnog srpskog stručnjaka, Madriđani su slavili protiv velikog rivala najpre u finalu Superkupa Španije (89:79), kao i u osmom kolu Evrolige (86:76), doduše oba meča su odigrana u "Vizink centru".

Sledi "El Klasiko" koji će se odigrati u "Palau Blaugrani" u okviru ACB lige, u kojoj Real ima pobedu više od velikog rivala (12-2), nema sumnje da nas očekuje još jedan spektakl.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke