Karijeva simultanka, Bogdanova pobeda, rekord za Denija Avdiju, vratio se Poku!

Autor: Boris Jovanović
sreda 29.03.2023.
07:54
Izvor: Sportske.net

Trka za plej-in prerasta u dramu...

AP Photo/Sue Ogrocki
AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

Atlanta je stigla do važne pobede, savladali su Kavse uz 29 poena Dežonte Mareja, Jang je doda 16, uz 10 asistencija. Ovim trijumfom su Houksi ostali na deobi osmog mesta sa Torontom koji je noćas savladao Majami. Ko bude osmi, ipak ima lakši put u plej-inu, odnosno dve šanse da u post-sezoni ipak obezbedi doigravanje. Naš Bogdanović 12 poena uz polovičan šut. Inače ovim trijumfom Atlante je Milvok matematički obezbedio divizijsku titulu. Ali, njihovi ciljevi su daleko veći, top pozicija i juriš na novu titulu.

Kako rekosmo, Kanađani su dobili Majami, istakao se Skoti Barns koji je imao 12 asistencija, najviše u karijeri. Reptorsi su deveti u gužvi na Istoku, dve pobede iza noćašnjeg rivala na šestoj poziciji. Dosta ekipa pokušava da uhvati Hit na tom poslednjem mestu koje vodi u plej-of bez dodatnih mečeva. Toronto je u formi, dobili su tri utakmice, sada su na polovičnom učinku 38-38, ali kreću na turneju, gostuju u sledećih pet mečeva. Kod ekipe sa Floride nije bilo Batlera, Herou je brojao do 33.

Vašington je našao novu nadu, iako je izgledalo da se pripremaju za lutriju. Naime, Vizardsi su srušili favorizovani Boston, Porzingis je ubacio 32 poena, a nije se osetilo ni neigranje Kuzme i Bredlija Bila. Ovim trijumfom, prestonički tim se vratio u igru, ali desetoplasirani Čikago beži dva i po koraka. Kod Seltiksa Tejtum 24 poena, kaskali su od druge četvrtine, bili na -23 posle poluvremena. Da ne zaboravimo ni Denija Avdiju sa rekordom karijere, 25 poena, dodao je i 10 skokova u pobedi Vašingtona.

Voriorsi su u nastavku okrenuli meč protiv Pelikansa, veoma važna pobeda, Kari je ubacio 39 poena, uz po osam skokova i asistencija, dao je osam trojki. Šampion pokušava da sačuva šesto mesto i direktan plasman u plej-of, pola pobede su ispred Minesote, jedna i po ispred Pelikansa. Gubili su i 20 razlike u prvom delu, na kraju odahnuli. Dobar je i raspored, Pelikansi sutra moraju na noge Jokiću, Voriorsi su u petak apsolutni favoriti protiv Sparsa. 

Bez Moranta koji je još rovit i ne može da igra dve večeri u nizu, Memfis je savladao Orlando. Dezmond Bejn je bio miran sa bacanja u finišu, završio je noć sa 31 poenom, pa su nekako "Grizliji" sačuvali pobedu protiv rasterećenog Memfis. Mučio ih je Fric Vagner u finišu, devet poena od 25 u poslednjih 70 sekundi, alije pobeda ostala u Tenesiju, a Memfis je učvrstio drugu poziciju. 

Strašna partija Pi-Džej Vašingtona u nebitnoj pobedi Hornetsa u Oklahomi, rekord karijere od 43 poena, 22 je postigao u poslednoj četvrtini. Ni činjenica da su trojica igrača napravila lične rekorde, Ajseja Džo 33, Gidi i Džejlen Vilijams po 31 nije pomogla Tanderu- Ovo bi mogao da bude veoma skup poraz za Oklahomu, primili su čak 80 poena u nastavku. Vratio se Pokuševski, odigrao desetak minuta, promašio oba šuta. Tander je pao na deseto mesto na Istoku, sada kasne za Lejkersima pola pobede, a izjednačeni su sa Dalasom koji je prvi ispod crte plej-ina.

Vašington - Boston 130:111
Atlanta - Klivlend 120:118
Toronto - Majami 106:92
Memfis - Orlando 113:108
Oklahoma - Šarlot 134:137
Golden Stejt - Pelikans 120:109

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke