Karmelo vratio vreme, sjajna braća Kari, našima mrvice!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 25.10.2021.
07:33
Izvor: Sportske.net

Lejkersi konačno pobedili, Stef u istoriji, iznenađenje u Njujorku

AP Photo/Ringo H.W. Chiu
AP Photo/Ringo H.W. Chiu

Povezane vesti

Konačno, pobeda. 

Lejkersi su preživeli Dža Moranta i njegovih 40 poena, uspeli na kraju da slave, a fantastični košarkaš Memfisa bio je tragičar. Naime, Bazmor ga je faulirao 2.5 sekunde pre kraja, na šutu za tro poena. Morant je promašio treće bacanje i propustio da meč odvede u produžetak. Melo Entoni je zaustavio vreme kod domaćina sa 28 poena, Dejvis dodao 22, uz 4 blokade, Lebron se razigrao tek u nastavku, 19 poena. Šteta za Moranta, uz 40 koševa, imao je 10 asistencija, pet trojki, najviše u karijeri. Ovo je prvi poraz Grizlija nakon dve startne pobede.

Jubilej za Stefa Karija, postao je prvi igrač u istoriji franšize koji je prešao broj od 5000 asistencija. Lider Voriorsa je ubacio 27 poena, imao 10 asistencija i 7 skokova, Golden Stejt je u malom derbiju Pacifika odneo pobedu iz Sakramenta. Bjelica par poena, tri uhvaćene lopte za desetak minuta na parketu. 

Stefov brat, Set ima je svoje veče, brojao je do 28 u pobedi Filadelfije protiv slabe Oklahome. Embid je dodao 22 poena, Siksersi i dalje bez Embida koji želi da napusti klub. Naš Pokuševski četiri poena, doduše igrao je manje od sedam minuta. 

Džejson Tejtum nalazi sebe, ubacio je 31 poen u Teksasu, Hjuston je bio idealan protivnik, Boston je pobedom izbegao prvi 0-3 start u poslednjih osam godina. Za Roketse uteha je odlična partija drugog pika drafta Džajlena Grina koji je pogodio osam trojki i završio sa 30 poena. 

Iznenađenje u Njujorku, 29 poena i 16 skokova Kola Entonija presudili su Niksima. Orlando je neočekivano stigao do pobede protiv favorizovanog domaćina, Terens Ros je bio strašan u poslednjoj četvrtini kada je ubacio 22 poena za Medžik kome je ovo prvenac u sezoni. 

U prvom melu dana uz demonstracije anti-vaksera zbog Kajri Irvinga koji je i dalje van tima zbog odbijanja da se vakciniše, Šarlot je odneo pobedu iz Bruklina.

Bruklin - Šarlot 95:111
LA Lejkers - Memfis 121:118
Sakramento - Golden Stejt 107:119
Oklahoma - Filadelfija 103:115
Njujork - Orlando 104:110
Hjuston - Boston 97:107

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke