Kataš o neverovatnom podatku: "Nema šanse... Svi su videli šta se dešavalo"

Autor: Nemanja Janošev
sreda 08.05.2024.
12:45
Izvor: Sportske.net

Da li su sudije bile na nivou dostojnom evroligaškog plej-ofa?

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener košarkaša Makabija iz Tel Aviva Oded Kataš implicirao je da sudije u petoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige koji je njegov tim igrao protiv Panatinaikosa - nisu bile na dostojnom nivou.

Mnogo kontroverzi donela je serija između PAO i Makabija koja je rešena posle pet utakmica u "OAKA" areni i to u korist domaćina.

Međutim, podatak koji upada u oči jeste da je Panatinaikos izveo čak 35 slobodnih bacanja prošle večeri, dok je Makabi šutnuo 10 od čega četiri Lorenzo Braun u poslednja dva minuta kada je razlika bila dvocifrena u korist domaćih.

"Mi nikada nismo pričali o sudijama tokom serije, čak i kada je to činio naš protivnik. Možda bi trebalo sada. Nema šanse da u petoj utakmici, sa veoma fizički zahtevnom utakmicom od obe strane - ako oduzmem poslednja četiri penala Lorenza Brauna - bude 35:6 u slobodnim bacanjima. Možda je to koincidencija, ali to je luda brojka", rekao je Kataš i dodao:

"Znali smo da bismo morali da vodimo sa 15 razlike kako bismo pobedili sa jednim poenom. Mislim da je svako video šta se dešavalo u drugom poluvremenu".

On je istakao da su mnogi iz protivničkog tabora koristili razna sredstva kako bi se ova serija pobedila.

"Mi, kao klub - igrači i treneri - pokazali smo mnogo više poštovanja za košarku i Evroligu tokom serije nego neki ljudi koji su bili na parketu danas", podvukao je.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke