Kataš se zahvalio Beogradu i Srbiji, pa priznao: "Zvezda nam ne leži, a Miloš..."

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 21.12.2023.
22:44
Izvor: Sportske.net

Lepe reči trenera izraelskog velikana.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener košarkaša Makabija iz Tel Aviva Oded Kataš odao je priznanje Crvenoj zvezdi na odličnoj utakmici, a potom se i zahvalio Srbiji i Beogradu na gostoprimstvu.

Njegova ekipa je u najvećem delu utakmice izgledala kao nemoćna protiv Crvene zvezde iako rezultat 92:98 kazuje da su bili blizu.

"Jedan od onih dana... Mislim da smo dobro počeli utakmicu, ali nije ovo bila jedna dobra utakmica. Obe ekipe su igrale u visokom ritmu. Ali, moram da odam priznanje rivalu koji je bio bolji. Pogodili su mnogo više šuteva od nas. Miloš je kontrolisao sve što je mogao. Menjali smo igrače na njemu, ali je našao način da utiče na utakmicu. Razočarani smo, bilo je i nekih povreda s naše strane... Moramo da se uzdignemo, nikada nije lako kada je duplo kolo u sedmici. Bolja ekipa je pobedila", priznao je Kataš.

Odgovorio je Kataš i na pitanje o timu Crvene zvezde i misli li da mogu da se izdignu iz ovog skora, dok je novinar konstatovao da se njihov rival ove večeri dosta mučio protiv Reala, ali je sada odigrao znatno bolje.

"Mnogo se ekipa mučilo protiv Reala, ali danas su igrali veoma dobro. Pronalazili su rešenja na parketu, igrali timski... Mislim da imaju dobar roster, veoma dobrog trenera. Nisu još spremni, dodali su novog igrača, imaju veliki kvalitet, igraju brzim tempom. Pogađali su neke odlične šuteve".

Makabi zbog ratne situacije u Izraelu nije u mogućnosti da igra u "Menora Mivtačim" areni, pa su utočište pronašli u Beogradu.

"Situacija nije baš dobra za nas. Nismo mogli da nađemo bolji grad od Beograda u ovom trenutku. Ljudi su ljubazni, cenimo to što rade za nas. Nedostaje nam da igramo pred publikom, nažalost situacija je takva... Nadamo se da će se uskoro popraviti. Danas smo se osećali kao da igramo u gostima. Prvu četvrtinu smo igrali bolje, ali smo promašili neke šuteve. Prošle sezone su nas dva puta pobedili, kad Zvezda dođe, moramo da pronađemo rešenje za njih jer nam očigledno ne leže", završio je Kataš.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke