Katastrofalan poraz Zvezde u Nikoziji, Olimpijakos na "plus 39"!

Autor: Ivan Cvetković
subota 24.09.2022.
18:59
Izvor: Sportske.net

Loša igra "crveno-belih", Grci dominirali praktično u svim aspektima.

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su poraženi u prijateljskoj utakmici protiv Olimpijakosa rezultatom 94:55 (24:13, 23:24, 27:12, 20:6) u okviru turnira na Kipru.

"Crveno-beli" su tako ostavili veoma loš utisak na generalnoj probi pred početak sezone u AdmiralBet ABA ligi.

Očajno su izabranici Vlade Jovanovića započeli susret pošto je Olimpijakos napravio seriju 11:0, zablistao je Vezenkov, a Zvezda je prve poene postigla tek posle duže od pet minuta igre.

Srpski tim povukao je Nikola Ivanović, ali to nije bilo dovoljno da se Zvezda u potpunosti vrati u meč, pa je Oli sa lakoćom kontrolisao situaciju tokom većeg dela prvog poluvremena.

Zaigrala je Zvezda dosta bolje u drugoj četvrtini, uspela je i da smanji na 10 poena zaostatka pošto je Marković pogodio trojku u poslednjem trenutku poluvremena.

Beogradski "crveno-beli" nastavili su u dobrom ritmu i početkom treće deonice, smanjili na "minus 7", ali je Olimpijakos dodao gas u nastavku igre i ostavio Zvezdu na svega 12 postignutih poena tokom treće četrvrtine.

Nisu Beograđani uspevali da uhvate ritam, trojkama Pitersa Oli je nastavio da uvećava prednost, a Zvezda nije imala rešenja za šuterski raspoložene košarkaše pirejskog kluba koji su na kraju meč završili sa čak 39 poena razlike.

U ekipi Zvezde Luka Mitrović postigao je 12 poena, Nikola Ivanović devet, a Ben Bentil dodao je osam poena.

Olimpijakos je predvodio Saša Vezenkov sa 19 poena, Janulis Larencakis postigao je 15 poena, a Džoel Bolomboj 12.

U sastavu Zvezde nisu bili Filip Petrušev i Nemanja Nedović, dok Nikola Topić nije otputovao sa ekipom u Nikoziju.

Prvi protivnik Zvezde u okviru AdmiralBet ABA lige biće povratnik u elitu MZT Skopje, taj meč na programu je 1. oktobra od 20 časova u Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke