Katastrofalno veče Tea - Efes se opustio protiv Virtusa pa umalo zažalio, Barsa na mišiće sa Baskonijom

Autor: Nemanja Janošev
petak 25.11.2022.
22:34
Izvor: Sportske.net

Micić dobio Tea.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Košarkaši Anadolu Efesa savaldali su ekipu Virtusa iz Bolonje u "Paladoci" sa 80:85 (18:19, 16:21, 19:23, 27:22) u okviru 10. kola Evrolige.

Nije to bio lak meč za branioca trofeja koji se u poslednjoj deonici opustio posle energične prethodne kada su stekli i dvocifrenu prednost.

Džordan Miki i Ife Lundberg davali su kakvu-takvu nadu domaćima da mogu da se vrate, iako je isprva izgledalo da to nije realno protiv Atamanove ekipe koja je igrala na pokretnu snagu Rodriga Bobue i Vila Klajburna, ali i Vase Micića koji je pogodio bitnu trojku u momentu kada je Bolonja osetila krv na sedam minuta pre kraja.

Šutirao je svega 25 odsto za tri poena, dok ni njegov zemljak na suprotnoj strani Miloš Teodosić nije bio u šuterskom ritmu gađavši spolja 0/6.

Virtus je u pšoslednjim minutima ušao u izvanrednu seriju od 12:3 i došli su na poen zaostatka! "Ukopao" ih je potom Vil Klajburn trojkom, a pomogao mu je i Rodrig Bobua sa penala, mada ni to nije sprečilo dramu. Micić je napravio, za svoje uslove, neshvatljiv propust kada nije uspeo da ubaci loptu na parket pet sekundi što je dodelilo napad rivalu koji je imao šut za izjedančenje, ali nisu ga dobili.

Klajburn 21 poen, Bobua 19 sa osam skokova, Micić je ubacio 12.

Košarkaši Barselone dobili su Baskoniju u svojoj "Palati Blaugrana" sa 96:84 (22:22, 30:26, 24:25, 20:11)

Sjajno se držala Baskonija čitav susret i bila u egalu protiv favorizovanog domaćina dokazavši da će biti tvrd orah ta bbilo koji tim, ali Katalonci su u završnici odlično trčali, pritom su imali i raspoloženog Korija Higinsa čije su tri vezane trojke rešile duel.

Nije više išlo tako lako u napadu za tim Đoana Penaroje, pa ni 25 poena izvrsnog Markusa Hauarda ništa nisu mogli da učine Barsi.

U Barseloni su se istakli Jan Veseli sa 18 poena, Kori Higins je dodao jedan manje. Nikola Kalinić je igrao 26 poena i ubacio sedam poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke