Kavaj - Deda Mraz u derbiju grada, Jokiću pokvarili praznike!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 26.12.2019.
08:10
Izvor: Sportske.net

Klipersi tukli Lejkerse drugi put u sezoni u Božićnom klasiku, iznenađenje u Koloradu i San Francisku...

AP Photo/Marcio Jose Sanchez
AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

Božićni klasik, 2:0 za Kliperse. Kao i na otvaranju sezone, dobili su gradski derbi, ovoga puta preokretom. Gubili su 12 razlike na poluvremenu, bili na -15 u trećoj četvrtini, a onda u poslednjih sedam minuta veliki "kambek". Režija, Kavi Leonard. Ubacio je 35 poena, od toga 11 u poslednjem periodu pa je na kraju pobeda pripala Klipsima.

Oni su na 15-2 u "Stejpls centru" koji timovi iz Los Anđelesa dele, ali zaostaju na tabeli za Lejkersima koji bolje igraju na strani. Kajl Kuzma je ubacio 25 poena, Lebron 23, 10 asistencija, skok mu je nedostajao za tripl dabl.

Iako se rezerve Lejkersa postigle 13 poena više od rivala (49:36), iako je formalno domaćin vodio praktično čitav meč, na kraju, kako kaže Entoni Dejvis Klipsi su želeli više pobedu.

Dva rekorda, Leonard je postao jedan od 10 igrača u istoriji koji je na Božić dao 25 poena, imao dvocifren broj skokova i makar pet asistencija.

Lebron je odigrao svoju 14. utakmicu na Božić, drugi je u istoriji iza Brajanta. To pokazuje koliko veliku karijeru ima, na praznično veče, igraju se "klasici" odnosno derbi mečevi...

Derbi nije bio duel Denvera i Pelikansa, ali videli smo iznenađenje. Serija Nagetsa je zaustavljena kada joj se niko nije nadao. Brendon Ingram je sa 31 poenom rasturio domaćina u Koloradu, posle četvrt veka Nagetsi su igrali za Božić kod kuće i razočarali navijače. Pelikansi su preživeli i 19 grešaka, dobro su šutirali u finišu, a imali su prednost u reketu, čak 14 ofanzivnih skokova. Nju Orleans je završio turneju sa skorom 3-1 što niko nije očekivao, tim ima veliki potencijal, a i dalje čekaju da debituje Zajon.

Jokić je ubacio 23 poena, imao 10 skokova, Denveru ne idu ovi mečevi na praznike, Pelikansi su ih preslišali i za "Noć veštica".

Iznenađenje i u San Francisku, naravno niko nije pretpostavljao kada je raspored pravljen da će Voriorsi biti bez Karija, Tompsona, ali su savladali Hjuston, D'Anđelo Rasel je ubacio 20 poena, Damion Li bio junak sa 22 poena, 15 skokova, 3 ukradene lopte, Grin je dodao takođe 20 poena i 11 skokova. Roketsi su naleteli na minu, prekinuli seriju od četiri pobede. Vestbruk je ubacio 30, Harden 24 poena, promašivali su otvorene šuteve, napravili mnogo prekršaja kada su otišli na +13 u prvom poluvremenu, dozvolili slabijem rivalu da se vrati u meč. Od 100 šuteva Hjuston je pogodio 37, šutnuli su 51 put za tri poena, dali 16...

Za Golden Stejt je ovo osma pobeda, za njih je u ovom sastavu svaka zlatna..

U prva dva meča, Boston je slomio šampiona u Kanadi, dok je užasna igra Janisa Adetokumba kumovala slomu Milvokija u Filadelfiji.

Rezultati:

Golden Stejt - Hjuston 116:104
Denver - Nju Orleans 100:112
Filadelfija - Milvoki 121:109
Lejkersi - Klipersi 106:111
Toronto - Boston 102:118

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke