Kazalon i Petrušev stopirali Partizan, Mega slavila u tenzičnom meču

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 01.06.2021.
22:18
Izvor: Sportske.net

Crno-beli poraženi.

Dragana StjepanovicStarsportphoto ©
Dragana StjepanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Košarkaši Mega Sokerbeta poveli su protiv Partizana u polufinalnoj seriju Super Lige Srbije pobedivši sa 94:86 i tako došli na korak od plasmana u finale plej-ofa domaćeg šampionata.

Najzaslućniji za trijumf izabranika Vlade Jovanovića bio je Malkom Kazalon.

Tokom prve četvrtine izgledalo je kao da postoji samo jedan tim, a 34 primljena poena bila su najbolji pokazatelj igre Partizana u uvodnih 10 minuta.

Daleko najbolji u ovom delu igre bio je prvotimac Mege Kazalon, koji je sredinom deonice doneo dvocifrenu prednost svom timu.

Ona je otišla i na maksimalnih plus 16, a u finišu deonice probudio se i bivši košarkaš crno-belih Dragan Milosavljević.

Sjajnu četvrtinu zaokružio je Jovan Novak trojkom za plus 16 poena.

U ovom delu igre u gostujućem timu naročito je podbacio Nemanja Dangubić, koji se naošao na meti kritika navijača.

Malo ko je očekivao da će crno-beli biti toliko očajni i u drugoj četvrtini, što se pokazalo kao tačno, pa su u ovom delu igre pokazali daleko bolje izdanje.

Već nakon nešto više od minut igre u drugoj deonici stigli su do minus 10 trojkom Markusa Pejdža, a zatim je i kapiten Novica Veličković spustio razliku na jednocifrenu.

Mega se konsolidovala kako je meč išao ka poluvremenu, a trojku nade pred odlazak na odmor crno-belima je doneo Ognjen Jaramaz, za minus osam.

Drugo poluvreme bolje su počeli crno-beli, koji su poveli sa 7:3 u ovom delu igre i primorali trenera domaćih Vladu Jovanovića da zatraži tajm-aut.

Partizan se trojkama Jaramaza i Perkinsa približio na minus tri, ali je Filip Petrušev sa dve trojke vratio plus devet za Megu.

Važnu trojku u finišu treće četvrtine pogodio je Dangubić, ali je uzvratio izvanredni Kazalon na drugoj strani. 

Mega je u poslednjim trenucima ove četvrtine dodala gas i zahvaljujući šutevima Milosavljevića i Boriše Simanića ušla u poslednjih 10 minuta sa velikih plus 15.

Početak odlučujuće četvrtine protekao je u znaku domaćih košarkaša, koji su u kratkom roku došli do velike, reklo bi se i nedostižne prednosti za crno-bele.

Nadu Partizanu dao je Erik Mika pogotkom uz faul, čime je istopio prednost Mege na jednocifrenu.

Partizan je došao na minus pet trojkom Dangubića, ali je Petrušev uzvratio na drugoj strani.

U poslednji minut ušlo se sa plus pet za Megu, nakon što nije priznata druga trojka Radeta Zagorca zbog gaženja linije.

Meč je bio rešen kada je Petrušev blokirao šut Jaramaza i rutinski rešio koš-faul za plus osam.

Najefikasniji u pobedi Mege bio je Kazalon sa 23 poena, dok je Petrušev ubacio jedan manje. Na drugoj strani Mika je imao 22, dok je Zagorac ubacio dva manje.

Naredni meč na programu je u četvrtak uveče, a domaćin će biti Partizan u Hali sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke