Kazins nipodaštavao Jokića, pa potpisao za klub iz Portorika

Autor: Nemanja Janošev
utorak 11.04.2023.
23:10
Izvor: Sportske.net

Smatra da Jokić ne bi smeo da dobije treću MVP nagradu u nizu.

Kyle Terada/The Canadian Press via AP, Pool
Kyle Terada/The Canadian Press via AP, Pool

Povezane vesti

Nekadašnji košarkaš brojnih NBA timova Demarkus Kazins izazvao je pravu buru u američkim medijima kritikovavši Nikolu Jokića i njegovu MVP kandidaturu.

On smatra da će biti previše ukoliko Jokić po treći put u nizu podigne titulu najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone jer bi ga to svrstalo među najbolje igrače košarkaše svih vremena, a da pritom nije uspeo ni da se domogne finala NBA lige.

"Nije osvojio ništa, nije bio u finalu. Za njega je još mnogo stvari u igri. To je moja jedina briga. U ovom trenutku, on je najbolji centar svih vremena. Tri u nizu? Stavljamo ga iznad Šakila O'Nila, Hakima Oladžuvona, Tima Dankana i Vilta Čemberlena, to je teška diskusija, jer smo videli šta su oni uradili. Možemo li da sednemo ovde i kažemo da je Jokić ne samo najbolji centar ikada, već i najbolji košarkaš ikada sa tri MVP-a u nizu? Nije mi prijatno da to kažem", rekao je, između ostalog, Kazins.

Kazins je dao sebi za pravo da komentariše borbu za MVP titulu, a nedugo zatim - pronalazi novi angažman. Popularni "Bugi" igraće u portorikanskoj ligi, tačnije u Guajnabo Metsima i pokušaće da se vrati u formu koja je dovoljna za povratak u NBA.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke