Kažnjeni Zvezda i Lesor! A uz kaznu objavljena i mapa!

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.05.2022.
21:33
Izvor: Sportske.net

Kako se i očekivalo, večeras se oglasila Disciplinska komisija AdmiralBet ABA lige.

Pedja Milosavljevic/starsport/2022
Pedja Milosavljevic/starsport/2022

Povezane vesti

Kraj druge utakmice finalne serije plej-ofa koju je Zvezda dobila sa 85:81 obeležili su incidetni, kada su sa tribina gađani igrači i stručni štab Partizana na klupi, posle čega je burno reagovao centar crno-belihMatijas Lesor koji je želeo da se obračuna sa nekim od navijača.

Bilo je jasno da će zbog toga reagovati disciplinski organi, ali oni su videli propuste i u prvom meču, pa su večeras u zvaničnom saopštenju objavljene kazne i za prvi i za drugi meč.

''Zbog nedovoljno dobre organizacije prve utakmice finala plej-ofa protiv Partizana NIS, disciplinski sudija AdmiralBet ABA lige Hrvoje Vidan doneo je odluku da kazni Crvenu zvezdu mts.

Na osnovu članova 29.2. g), 29.2. h), 29.1. g), 29.1. n) i 29.1. l) Disciplinskog kodeksa ABA lige Crvena zvezda mts se kažnjava:

- Novčanom kaznom u iznosu od 27.500 €

Zbog nedovoljno dobre organizacije druge utakmice finala plej-ofa protiv Partizana NIS, disciplinski sudija AdmiralBet ABA lige Hrvoje Vidan doneo je odluku o kažnjavanju Crvene zvezde mts.

Na osnovu članova 29.2. g), 29.2. h), 29.1. g), 29.1. n) i 29.1. e) Disciplinskog kodeksa ABA lige Crvena zvezda mts se kažnjava:

- Novčanom kaznom u iznosu od 35.000 €
- Zatvaranjem dela tribina za naredne 3 domaće utakmice u AdmiralBet ABA ligi uključujući: deo tribina 'Plava loža', 15 mesta na tribinama „VIP loža', cele tribine 'Parter 4 senior' i prvih 10 redova na Tribini A. Detaljnu mapu zatvorenih tribina možete pronaći na slici ispod, označene su žutom bojom.

Disciplinski sudija AdmiralBet ABA lige Hrvoje Vidan doneo je i odluku o sankcionisanju igrača Partizana NIS Matijasa Lesora zbog pokušaja fizičkog obračuna sa navijačem, na osnovu člana 27.2 3) Disciplinskog kodeksa ABA lige. On je sankcionisan:

- Novčanom kaznom u iznosu od 1.000 €'', navodi se u saopštenju.

AdmiralBet ABA liga

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke