Kingsima se osladio plej-of, pa žele da šampion pati! Lejkersi rutinski sa Grizlisima

Autor: Nemanja Janošev
subota 29.04.2023.
08:30
Izvor: Sportske.net

"Majstorica" u Sakramentu.

AP Photo/Godofredo A. Vásquez
AP Photo/Godofredo A. Vásquez

Povezane vesti

Košarkaši Sakramento Kingsa savladali su Golden Stejt Voriorse u "Čejs centru " sa 99:118 i tako izborili sedmu utakmicu plej-ofa koja će se igrati na njihovom parketu.

Fenomenalna serija dobiće svoj epilog u popularnoj "majstorici". Sakramento Kingsi su posle bezbroj godina (po prvi put od 2006) konačno dospeli u plej-of, ali ne misle da im prva runda bude poslednja stanica. Gladni su posle tolikog čekanja.

Spram sebe u ovoj seriji imaju šampiona, tim koji zna kako da igra eliminacione utakmice, ali to ih očigledno motiviše do maksimuma. Odlična defanziva u "Zalivu", pred 18.000 vatrenih navijača Golden Stejta, kao i sjajne predstave Malika Monka (28 poena) i Dearona Foksa (26 poena i 11 asistencija), Kingsima je osigurala da ostanu u ovoj seriji i pred svojim navijačima igraju meč odluke.

Stef Kari sa 29 i Klej Tompson sa 22 poena nisu mogli da poguraju Voriorse do prolaska dalje, a još jednom je podbacio Džordan Pul sa svega sedam poena i dosta grešaka na oba kraja parketa.

Nekako rutinski, sa četiri trijumfa, Los Anđeles Lejkersi izašli su na kraj sa Memfis Grizlisima i u šestom meču slavili sa 125:85, te se plasirali dalje.

Dianđelo Rasel je ubacio 31 poen, Lebron Džejms 22. U Grizlisima, koji su odigrali ispodprosečan meč istakao se Santi Aldama sa 16 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke