KK Crvena zvezda: "Naporna, ali uspešna godina"

Autor: Beta Beta
sreda 27.12.2017.
22:25
Izvor: Beta

Košarkaški klub Crvena zvezda mt:s svečanim koktelom je danas proslavio uspehe iz 2017. godine i poželeo da se i naredne nastavi sa trofejima.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Crvena zvezda je u 2017. godini osvojila Kup Radivoja Koraća, regionalno takmičenje i srpsko prvenstvo.

"Ova godina je za nas bila naporna, ali je bilo mnogo trofeja, nova tripla kruna, velike pobede u Evroligi i što je najvažnije velika podrška zvezdaša", rekao je kapiten ekipe Branko Lazić na novogodišnjem koktelu crveno-belih.

Klub je tokom leta imao velike promene u igračkom kadru i stručnom štabu i posle slabijeg početka sezone je stabilizovao igru i u Evroligi, gde ima pet pobeda iz 14 utakmica.

Lazić je svima poželeo uspeha u narednoj godini i istakao da će se ekipa boriti da i 2018. ostvari zacrtane ciljeve.

Trener Crvene zvezde mt:s Dušan Alimpijević zahvalio je svima na podršci jer ekipi nije bilo lako na početku sezone.

"Pokazali smo da možemo i ostaje nam da istrajemo u toj ideji do samog kraja. Voleo bih da 2018. godina bude uspešna kao 2017. i trudićemo se da ostvarimo sve naše ciljeve", rekao je Alimpijević.

Košarkaš crveno-belih Milko Bjelica rekao je da j 2017. bila uspešna, ali da to treba da se zaboravi.

"Moramo da krenemo istom snagom i voljom u novu godinu", rekao je Bjelica.

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda mt:s Nebojša Čović zbog zdravstvenih problema nije prisustvovao koktelu, a okupljenima se u ime kluba obratio direktor Davor Ristović, koji je naveo da su rezultati podigli lestvicu očekivanja što daje obavezu da se sledeće godine bude još bolji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 28.12.2017
00:08

Ovo je godina u kojoj smo pocetkom iste igrali opako, narocito strasnu odbranu koju region odavno nije video, a i u Evropi ima jako malo timova koji mogu igrati tako....Bili smo jaki ko crna zemlja, odemo Baskoniji i izdominiramo ih sa 25 razlike lagano, slicno i u sred Litvanije se desi...Rutinirali velike timove poput Cska, Reala....Niz od 7 pobeda protiv uglavnom najjacih i najbogatijih timova u takmicenju...bili strasno fizicki pripremljeni i uigrani, u januaru dostigli zenit koji bi se nastavio, da tada nije na nekoliko meseci bio izgubljen Jovic zbog povrede, bukvalno do kraja sezone....Jos od legendarne Jugoplastike niko tako mocan nije bio, svi su uglavnom prolazili dalje kroz format takmicenja kao autsajderi, na srecu, sa nekim na papiru vrhunskim igracima tog ranijeg doba..dok nas da je samo zdravlje posluzilo, bi se prosetali do cetvrtfinala strasno ubedljivo i rezultatski dominantno, na terenu jezivo mocno, za tako siromasan tim, sa ubedljivo najmanjim budzetom u eliti. Radonjic je stvorio masinu, ciji vrhunac je trebao da bude ove sezone, a i prosle je nebo bilo granica... ali nije se dalo, dugovi pritisli, nikakvu pomoc nismo dobili, i ekipa se rasporodala preko leta. Bio je to izrazito visok nivo kosarke, igralo se na visokom broju obrtaja tokom veceg dela sezone, 16 laganih pobeda uprkos svim problemima...bekap plej stigao u sred sezone, bekap centar tek u januaru, Milko krpio na petici, Simon na cetvorci, zatim povrede Dange na mesec i po, Kuzmic neko vreme rovit, Jovic kao najvazniji bio prakticno izgubljen do kraja sezone, gde se svi trofeji osvajali bez njega, (videlo se kasnije njegov znacaj koliko je izostanak naskodio i reprezentaciji, koja nije bila ista nakon toga).... Ometlali smo najbogatiji tim Jadrana -Cedevitu, i to bez prvog pleja, u teskom i napornom ritmu, gde smo 2 dana nakon tekme u EL, igrali i resavali sudbinu oko trona Aba lige, bilo je nikad teze ostati sampion, ali mi smo to sa velikom lakocom resili, pokazali da smo opasna ekipa, osvojili tripletu, imali strasno srce sampiona.... i nikad se nece znati koliki je zapravo domet ekipe bio da je ostala kompetna bez kadroviskih problema. Pamtice se da su najmocnije ekipe umele prilicno lako da padaju pred nama, nestvarno lako...ono su bila rutiniranja, ponekad i demontracija sile...mnogi nisu mogli da postignu poen protiv nas po citavih 6-7 minuta....Ostace veliki zal za proslom sezonom, ali ide se dalje, sezona kao lekcija, rastemo ponovo, bicemo opet mocni, Crvena Zvezda ce zasijati jos jace!