KK Partizan - Dug drastično smanjen, iznajmljena trening hala, stižu i pojačanja!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 25.06.2018.
18:56
Izvor: Beta

Predsednik KK Partizan NIS Ostoja Mijailović obelodanio je danas nekoliko sjajnih vesti na otvaranju "Partizanove kuće".

Beta/Ana Slović/Ds
Beta/Ana Slović/Ds

Povezane vesti

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović izjavio je danas da je dug tog košarkaškog kluba iz prethodnih godina prepolovljen.

"Kad sam došao, delovalo da smo ušli u dubok rudnik, malo ko hteo da se prihvati, bilo je previše obaveza, nije bilo sistema. Najviše sam ponosan što smo finansijski uspeli da uradimo mnogo toga na stabilizaciji ugovora", rekao je Mijailović na konferenciji za novinare.

Po njegovim rečima, ukupan dug Partizana kada je došao na mesto predsednika bio je 7.186.000 evra.

"Najviše smo radili na dve grupe poverilaca, prema banci i igračima. Kad su u pitanju igrači, formirali smo tim koji je radio na tome. Ranije se izbegavao kontakt sa njima, nije bilo sluha. Sada je 90 odsto njih potpisalo srorazume. Tako smo dug prema igračima od 3.786.000 smanjili na 1.700.000 evra i ta suma biće otplaćena u naredne tri godine", kazao je Mijailović.

Predsednik crno-belih je naveo da "Marfin banka" više nije problem i da je dug prema njoj dugo godina opterećivao život kluba.

"To što smo uradili bio je veliki posao. Taj ugovor je šteta. Pre neki dan, drugostepeni sud u Beogradu presudio da više ne može da nam blokira račin i nemamo više nikakve obaveze. Paralelno smo radili i na tome da tužimo njih i verujem da ćemo dobiti na sudu i banka će imati obavezu prema nama. Oni su nas pre neki dan kontakrirali i hoće da se dogovorimo. Za 10 meseci smo smanjili ukupan dug za 3.528.000 evra, ostalo je oko 3.800.000. Mnogo teže će biti vratiti ovaj drugi deo", rekao je on.

Ostoja Mijailović je rekao da će košarkaši Partizana trenirati u Sportskom centru Korn, sa kojim je potpisan trogodišnji ugovor i da je želja da se mlađe kategorije i prvi tim imaju gde da rade jer je u hali "Aleksandar Nikolić" "bilo skupo", a da je sad nađen "krov nad glavom".

Govoreći o preostalim obavezama prema nekadašnjem treneru Dušku Vujoševiću, Mijailović je kazao da u junu ide sledeća rata, a kasnije po utvrđenoj dinamici.

Ostoja Mijailović je rekao da je možda bilo lakše da prevare poverioce, upitan o tome kako rešiti ostatak duga.

"Nisam želeo da gasim Partizan i njegovu istoriju. Išli smo težim putem. Probaćemo da nađemo rešenje sa poveriocima. Jedan deo budžeta koje projektujemo za sledeće sezone biće odvojen i za to. Većina ljudi koji imaju potraživanja su imali razumevanja. Jednom američkom menadžeru je bio dug od 120.000 dolara za pet igrača koji su bili kod nas. On je prihvatio da otplatimo to u narednih godinu i po dana", rekao je prvi čovek crno-belih.

Mijailović je kazao da su ambicije Partizana uvek veoma visoke.

"Uvek su jako visoke ambicije u Partizanu, nama je mesto u Evroligi. Mislim da ni Evrokup nikad neće biti jači. Biće veoma snažna i ABA liga. Uvek idemo na najvišu tačku. Dovešćemo racionalna pojačanja. Nećemo po svaku cenu juriti prvo mesto da ne napravimo neke greške od ranije", kazao je Mijailović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Tuesday, 26.06.2018
17:43

'banka će imati obavezu prema nama' Опа, значи сад ће банка њима да дугује.

avatar
Marco Popovich
Tuesday, 26.06.2018
00:11

"Nisam želeo da gasim Partizan i njegovu istoriju. Išli smo težim putem.''
Receno dovoljno! Bravo!

avatar
ddr16
Tuesday, 26.06.2018
14:29

jel mozes da objasnis na koji nacin je partizan za 10 meseci zaradio 3,5miliona evra?

avatar
ddr16
Tuesday, 26.06.2018
17:48

pa to,nisam ni ocekivao racionalan odgovor,jer ne postoji.

avatar
Marco Popovich
Tuesday, 26.06.2018
15:39

Vrv nekom fuzijom,prodajom grba drugom klubu itd :D

avatar
ddr16
Monday, 25.06.2018
19:00

kad je zvezda na potpuno isti nacin vracala dugove pitali su se kako je to moguce,evo je opet ista marfin banka i isti nacin vracanja dugova i sad nikom nista. kako je partizan u sezoni u kojoj je imao 10 stranaca uspeo da zaradi 3miliona evra ili milion,svejedno? na osnovu cega? gde su uspeli da ustede toliko para? mogu oni da prozivaju i za covica i za fmp koliko hoce,ali isti sistem je sproveden ovde samo bez nikakve fuzije