Zvižduci u ''Areni'', produžetak i novi poraz Partizana!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 01.12.2022.
23:02
Izvor: Sportske.net

Četvrti poraz Partizana u proteklih deset dana.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti


U utakmici 11. kola Evrolige, košarkaši Partizana su večeras u beogradskoj  ''Štark Areni'' 100:96. Odluka je pala posle produžetka, a u regularnom toku meča rezultat je bio 84:84.

Bio je to duel ekipa koje su ređale poraze u proteklih nekoliko kola, a Valensija je večeras tu svoju lošu seriju uspela da prekine. Partizan sada ima skor 4-7, a Valensija je stigla do pete pobede u 11 odigranih kola.

Partizan je utakmicu počeo predvođen raspoloženim Madarom u napadu, Izraelac je upisao prvih šest poena za svoj, tim, ubrzo mu se pridružio i Naneli, ali su se ponovo pojavile boljke u odbrani, koje su najizraženije večeras bile u defanzivnom skoku i Valensija je to obilato koristila u većem delu meča.

Pokušao je trener Obradović da uvođenjem Matijasa Lesora taj problem donekle ublaži i centar Partizana je brzo došao do izražaja i u skoku i poenima, pa su crno-beli u završnici prvog kvartala uspeli da anuliraju blagu prednost Valensije.

Ravnopravna borba vodila se i tokom druge četvrtine, i dalje je Partizan imao odbrambenih problema, ali nekoliko minuta ni napad nije funkcionisao, što Valensija nije uspela da značajnije iskoristi, izuzev što je stekla pet poena prednosti u ovom delu igre.

Ali, u finišu prvog poluvremena Papapetru je par puta odigrao fenomenalno u odbrani, Panter je pogodio dve trojke, atmosfera u dvorani je dostigla vrhunac i Partizan je na poluvreme odneo šest poena prednosti - 43:37.

Sjajna odbrana Partizana i početkom druge četvrtine i vrlo brzo su crno-beli stigli i na plus devet - 49:40. Međutim, opet oscilacije u igri, taman kada se pomislilo da Partizan preuzima kontrolu, došlo je do serije novih grešaka. Valensija je uspela da uhvati priključak i nešto kasnije priđe na samo dva poena razlike.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Ali, pravi problemi za Partizan su usledili u poslednjoj deonici. Sve veća nesigurnost u napadu, izgubljene lopte, a kapiten Panter je u pojedinim trenucima delovao kao da prvi put igra sa ovim igračima crno-belih.

Valensija je u poslednja tri minuta meča ušla sa četiri poena prednosti - 77:73, a nadu domaćima daje Egzum svojim zakucavanjem na dva i po minuta.

Klaver na drugoj strani, posle još jedne loše reakcije crno-belih u odbrani vraća četiri poena prednosti gostima, a na drugoj strani uzvraća Panter trojkom za ''minus jedan''. 

Konačno su crno-beli uspeli da se odbrane, posle čega Panter ponovo pogađa za minimalno vođstvo, ali Harper na drugoj strani uzvraća trojkom. Panter u finišu preuzima punu odgovornost u napadu Partizana, iznudio je prekršaj, posle kog je sa linije penala izjednačio na 82:82, ali na 20 sekundi do kraja Harper pogađa i preko Lesora, za novo vođstvo Valensije - 84:82.

Usledio je tajm-aut posle kog Panter uspeva da iznudi novi prekršaj i da Partizanu donese novo izjednačenje - 84:84 na 11 sekundi do kraja.

Crno-beli su posle tajm-auta odlučili da brane ovaj napad i na njihovu sreću Džons nije bio precizan u šutu za tri poena, pa je meč otišao u produžetak.

Dodatnih pet minuta počinje faulom Nanelija i Klaverovim poenima sa linije penala za vođstvo Valensije od 86:84. Panter na isti način uzvraća, ali Dubljević vraća prednost Valensiji.

Ne može ni Panter sve da pogodi, što Valensija koristi da dodatno uveća svoju prednost - 90:86, ali konačno odgovornost u napadu preuzimaju i Ledej i Lesor, pa je Partizan uspeo da izjednači.

Problem je što crno-beli nikako nisu uspevali da povedu, da pritisak prebace na goste koji trojkom Lopez-Arostegija opet prelaze u vođstvo - 93:90 na dva minuta do kraja.

Kada je Valensija uvećala prednost na ''plus pet'', već je ''mirisalo'' na novi poraz Partizana, i publika se utišala i do pred sam kraj crno-beli nisu uspeli da tu sliku promene.

Nadu im je vratio Naneli svojom trojkom kojom je Partizan prišao na 98:96 na 37 sekundi do kraja.

Uspeo je Partuizan da se odbrani, izgledalo je da će na 11 sekundi pre kraja krenuti u kontru, ali Lopez-Arostegi krade loptu Nanliju, Panter je napravio peti prekršaj nad Harperom i tu je priča u večerašnjem meču bila završena. Na kraju su se čuli i zvižduci, a posle toga i jasna poruka igračima Partizana da njihove pristalice očekuju pobedu u prvom evroligaškom derbiju za sedam dana.

Matijas Lesor je sa 22 poena i 10 skokova bio najefikasniji u Partizanu, Panter se probudio u finišu i stigao do 19 poena, Madar se zaustavio na 13, Naneli i Ledej na 12 poena.

Kod gostiju Rivero 22, Veb 18, Lopez-Arostegi 17 poena, ali utisak je da je ključni čovek bio Harper koji je bio najbolji u ključnim trenucima meča i meč je završio sa 14 poena.

-

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke