Kleber ne igra na Mundobasketu zbog Šrudera

Autor: Sportske Net
sreda 19.07.2023.
10:30
Izvor: Sportske.net

Ne želi da kvari hemiju u ekipi.

EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Povezane vesti

Centar reprezentacije Nemačke Maksi Kleber neće igrati na predstojećem Svetskom prvenstvu, a razlog je Denis Šruder, njegov saigrač iz reprezentacije. 

U jednom intervjuu, Šruder je komentarisao odluku Klebera da propusti Evrobasket prošlog leta.

Razmišljao sam u stilu: ’OK, kakvu igru on želi da poboljša?’ U NBA, kada si dobar u nečemu, toga se držiš. Ne bi imalo smisla da veliki centar odjednom počne da vodi loptu. On zna svoju igru i zna koja mu je uloga. Naravno, prihvatio sam njegovu odluku, ali bilo je malo teško poštovati je. Da je imao neki deugi razlog – ugovor ili želju da duže igra – bilo bi to potpuno u redu sa mnom“, rekao je Šruder. 

Potom se oglasio Kleber. 

Moj cilj je da igram košarku, da predstavljam Nemačku 100 posto zdrav i da pomognem saigračima da pobede, da budem dobar saigrač. Veoma teška odluka da ne igram prošlog leta doneta je zbog povrede s kojom sam igrao poslednja četiri meseca te sezone. Bio mi je potreban pun oporavak i odmor. Da sam bio zdrav, igrao bih srećno i ponosno“, naveo je Kleber i dodao:

Sva komunikacija s moje strane sa svim relevantnim ljudima urađena je na iskren način, pun poštovanja. Uživao sam u uspehu tima i bio ponosan na to što su postigli. Počeo sam ovo leto motivsan da se priključim za SP. Ipak, neki nesrećni i neprikladni javni komentari u vezi sa mnom stavili su mi jasno do znanja da nisam bezuslovno prihvaćen u nacionalnom timu“.

Kleber je još rekao da ne želi da kvari hemiju u timu i da će biti podrška svojim saigračima sa tribine.

Zato sam rešio da je najbolje za sve da ne igram. Umesto toga, biću navijač. Nemam nameru da javno komentarišem ovu temu dalje. Želim uspeh nacionalnom timu“, zaključuje 31-godišnjak, koji je prošle sezone za Mevse prosečno beležio 5,9 poena i 3,6 skokova.

Svetsko prvenstvo počinje 25. avgusta, a Nemačka je u grupi sa Finskom, Australijom i Japanom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke