Kleiza: "Svi su se smejali starom Pešiću"

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 06.09.2023.
09:30
Izvor: Sportske.net

Čuveni litvanski košarkaš imao šta da napiše posle utakmice.

EPA/GEORGI LICOVSKI
EPA/GEORGI LICOVSKI

Povezane vesti

Linas Kleiza je jedan od kolumnista portala "15 minuta" u Litvaniji i imao je šta da napiše posle poraza njegove reprezentacije od Srbije.

“Momci su se trudili, borili, ali smo se susreli sa boljim igračima na perimetru. Nakon što se oporavio od povrede Bogdanović igra jako dobro, on je NBA igrač. Svi su se smejali starom srpskom selektoru Svetislavu Pešiću, ali u odbrani protivnik je igrao toliko fizički snažno da je naš tim uhvaćen potpuno bez garda. Litvanija se nije sa tako nečim srela na ovom prvenstvu. Srbija je bila spremna za sve, dominirala je u svemu. Ovo je njihova potpuno zaslužena pobeda, koja nas jako boli”, napisao je Linas Kleiza. 

Smatra da je sastav Litvanije limitiran jer nedostaje nekoliko bitnih igrača. 

“Naš veliki problem je što smo najbolju utakmicu odigrali jednu rundu prerano. Momci su odigrali protiv SAD utakmicu njihovih života, ali su onda shvatili da, iako smo i protiv Srbije otvorili dobro, neće moći da ponove šutersko veče 9/9 za tri poena. Naš sastav je limitiran na perimetru. Svi su momci igrali do sada dobro, ali kada dođete u četvrtfinale, potreban vam je i individualni kvalitet, neko ko može da odigra pik en rol. Videli smo kod Srbije kako su to radili Bogdanović, Gudurić i pre svih Jović, koji je pogodio tri bitne trojke. I bojao sam se ove utakmice posle onako velike pobede nad SAD”, napisao je on. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke