Klej otkrio kako je Barsa uticala na igru Golden Stejta

Autor: Nemanja Veljković
četvrtak 20.10.2022.
00:00
Izvor: Sportske.net

Gvardiolina filozofija pomogla Golden Stejtu da osvoji četiri prstena.

AP Photo/Brandon Dill
AP Photo/Brandon Dill

Povezane vesti

Zahvaljujući tiki-taka taktici Barselone i Pepu Gvardioli Golden Stejt je došao do četiri NBA titule, otkrio je košarkaš Klej Tompson tokom televizijske emisije.

Jedan od najznačajnijih aspekata igre tima iz San Franciska tokom Kerovog mandata je impresivan protok lopte, a kako kaže Tompson, pedesetsedmogodišnji trener koristio je ideje koje je Pep Gvardiola adaptirao tokom svog vremena na klupi Barse.

"Moram da dam zasluge Stivu. Došao je, imao je viziju, dao nam je najbolji primer sa taktikom Barselone, zovu je tiki-taka. Mi smo to usvojili. Ideja je da dodate loptu čoveku koji je otvoren. Pokušavamo tako da igramo i stalno se krećemo. Stef i ja tako igramo na svoje jače strane, savršeno je'', rekao je Tompson. 

Voriorsi su po tom receptu osvojili četiri titule u poslednjih osam godina, a i u novoj sezoni će biti jedni od najozbiljnijih kandidata za šampionski prsten

Aktuelni šampion NBA lige trijumfalno je otvorio novu sezonu, pošto su u noći između utorka i srede savladali Los Anđeles Lejkerse sa 123:109.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke