Serija bez gostujuće pobede, Klivlend dobio ključnu bitku protiv Orlanda i ide na Boston

Autor: Mladen Heleta
nedelja 05.05.2024.
21:48
Izvor: Sportske.net

Kavalirsi "naplatili" bolju poziciju u regularnom delu sezone.

Beta/AP Photo/Sue Ogrocki
Beta/AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

Iako je utakmicom između Denvera i Minesote jutros počela druga runda NBA plej-ofa, prva je završena tek večeras, pošto su Klivlend i Orlando odigrali majstoricu u četvrtfinalnoj seriji Istočne konferencije.

Kavalirsi su odbranili domaći teren, pobedili Medžik rezultatom 106:94 i dobili seriju sa 4:3. 

Klivlend će se u polufinalu sastati sa prvim nosiocima Boston Seltiksima, koji su još tokom sedmice izbacili Majami sa 4:1 u pobedama.

Čudnu seriju su odigrali Klivlend i Orlando, nismo videli nijedan trijumf gostujuće ekipe, svaki meč su obeležile čvrste odbrane, a jedina prava drama se desila u petoj utakmici, koju je Klivlend rešio u svoju korist sa 104:103.

Večeras je Medžik bolje krenuo, razigran je bio Paolo Bankero, gosti su na veliki odmor otišli sa +10 i činilo se da je brejk blizu.

Međutim, Klivlend se "resetovao" na pauzi, pa se u trećoj četvrtini na terenu pojavio potpuno novi tim. 

Raspucali su se Donovan Mičel, Mark Strus i Karis Levert, Bankero je zatvoren, pa su Kavsi ovaj period dobili sa 33:15, preuzeli vođstvo i okrenuli situaciju u svoju korist.

U poslednjoj deonici potpuna kontrola Klivlenda, probali su gosti u finišu da se vrate, ali je njihov nalet odbijen, pa će Kavalirsi na megdan favorizovanom Bostonu u polufinalu Istoka.

U pobedničkom sastavu je briljirao Donovan Mičel sa 39 poena, devet skokova i pet asistencija. Levert je dodao 15 poena, odličan je bio Mobli sa 11 poena i 16 skokova, a 13 poena je ubacio Strus.

Kod Orlanda, 38 poena i 16 skokova Bankera, te 13 poena Kartera. Podbacio je Nemac Franc Vagner sa svega šest poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke