Ključevi Atine u rukama Mozesa Rajta - Pojačanje sezone ima Olimpijakos!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 14.03.2024.
20:43
Izvor: Sportske.net

Bitan trijumf Olimpijakosa!

EPA-EFE/Georgia Panagopoulou
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Košarkaši Olimpijakosa savaldali su Panatinaikos 71:65 u dvorani "Mira i prijateljstva" u 29. kolu Evrolige.

Šesta pobeda u nizu Jorgosa Barcokasa u Evroligi i šesti vezani trijumf Olimpijakosa protiv Panatinaikosa u elitnom takmičenju. Pobeda zlata vredna.

Ujednačen meč, na različite načine, odigrali su u prvom poluvremenu Olimpijakos i Panatinaikos. Domaćin se oslonio na fenomenalno raspoloženje Tomasa Vokapa koji je imao čak šest od sedam asistencija svoje ekipe u prvih 20 minuta, a uz njega su imali i odličnog Mozesa Rajta za kojeg Panatinaikos nije imao pravog rešenja.

S druge strane, "zeleni“ su bili skakački dominantniji. Solidno su šutirali sa distance i delovali su kao skladnija grupa od Panatinaikosa za 33:33 na poluvremenu.

Međutim, kako je krenuo drugi deo igre, Panatinaikos više nije delovao tako. Domaćin je serijom od 6:0 još jednom pokazao da je treća deonica NJIHOVA, kako to obično biva u ovoj sezoni Evrolige. Postali su specifični po tom periodu igre i na kraju su sveli Panatinaikos na svega devet poena

Bilo je tesno u poslednjoj deonici. Panatinaikos je više puta dolazio na posed razlike, ali Olimpijakos je to nekako odbijao. I to je uglavnom bilo delo ruku Mozesa Rajta, igrača utakmice. Bez promašaja je šutirao doskorašnji košarkaš Merkezefendija koji je u tim došao kao zamena za Nikolu Milutinova, a lako može da se ispostavi kao pojačanje sezone imajući u vidu delikatan momenat u kojem je stigao.

 Mozes Rajt je ubacio 19 poena, šutirao je bez promašaja iz igre. Alek Peters je ubacio 11. U Panatinaikosu, 17 poena Kendrika Nana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke