Ko bi mogao da nasledi Pešića?

Autor: Lazar Nikolić
utorak 10.09.2024.
14:30
Izvor: Sportske.net

Zna se i ko neće.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Mandat Svetslava Pešića na klupi reprezentacije Srbije je završen.

Legendarni Pironaćanac doneo je Srbiji svetsko srebro i olimpijsku bronzu, a što je još važnije sačuvao je i dodatno ojačao kult reprezentacije u koju narod ima ogromno poverenje.

Ipak, 75-godišnjak je odlučio da je dosta, te selektorsku poziciju prepušta nekom mlađem.

Novog selektora imenovaće i novo rukovodstvo Košarkaškog saveza Srbije, jer je dosadašnji prvi čovek srpske košarke Predrag Danilović podneo ostavku, pa će uskoro biti imenovan njegov naslednik.

Opcija za Pešićevog naslednika, barem kada je reč o domaćim trenerima, ima. Prvi nam na pamet pada Saša Obradović koji već dugo sa velikim uspehom predvodi Monako, a dve sezone zaredom odveo je "kneževe" na Fajnal-for Evrolige.

Pored Obradovića, vrlo dobre rezultate u klupskoj košarci beleži i Dušan Alimpijević. On je sa turskim klubovima Bursom i Bešiktašem stigao do završnice Evrokupa.

Tu su i opcije iz NBA lige. Darko Rajaković se čini kao nerealna, jer je on na glavni trener Toronto Reptorsa, ali bi jedan od pomoćnika Majka Melouna u Denver Nagetsima Ognjen Stojaković možda mogao da predvodi Nikolu Jokića i drugove.

Što se eventualnih povratnika tiče, tu su Aleksandar Đorđević i Igor Kokoškov. Pitanje koliko motiva oni imaju da ponovo budu na čelu reprezentacije, posebno Đorđević sa kojim smo takođe osvajali evropske, svetske i olimpijske medalje.

Naravno, moguće je da po prvi put u istoriji dobijemo stranog selektora, ali je teško predvideti ko bi to mogao biti.

Ono što je sigurno novi selektor Srbije neće biti Partizanov trener Željko Obradović, koji je još ranije saopštio da to nema u planu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke