Ko bi mogao da zameni Lesora - Dva imena odmah ''upadaju u oči'', a znate li ko ga je nadskakao?

Autor: Darko Mitrović
utorak 27.06.2023.
20:11
Izvor: Sportske.net

Partizan mora u potragu i za novim centrom.

Slobodan Sandić
Slobodan Sandić

Povezane vesti

Još jedna vest je danas rastužila navijače Partizana - posle kapitena i najboljeg šutera Kevina Pantera, šampion AdmiralBet ABA lige ostao je i bez prvog centra Matijasa Lesora koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa Panatinaikosom.

Sada je na upravi Partizana da u saradnji sa trenerom Obradovićem pronađe najbolju moguću zamenu za sjajnog Francuza koji je odigrao najbolju sezonu u svojoj karijeri. Tek u finišu sezone posle bolnog poraza od Reala u plej-ofu Evrolige je donekle pao u formi, ali je u finalu plej-ofa AdmiralBet ABA lige ponovo dao veliki doprinos da crno-beli osvoje titulu posle deset godina čekanja.

Šta sada, pitaju se navijači Partizana. Ko bi mogao da nasledi Lesora?

Ako bi se pojačanje na centarskoj poziciji tražilo u Evroligi (što bi bilo logično i očekivano), na osnovu učinka iz prošle sezone, ali i aktuelne situacije u njihovim klubovima mogla bi da se izdvoje bar dva imena.

Na primer - Džoš Nibo iz Makabija. Njemu je istekao ugovor sa ''Ponosom Izraela'', a prošle sezone je u Evroligi ostvario zapažen učinak. Bio je među najboljim skakačima i na toj listi četvrti je u Evroligi sa 6.2 skokova po utakmici. Ispred njega bili su samo Lesor sa 7.1, Tavares sa 6.9 i Vezenkov sa 6.8.

Nibo će u julu napuniti 26 godina, visok je 206cm, a od ostalih statističkih podataka iz prošle sezone koje je ostvario centra Makabija treba izdvojiti 7.4 poena po utakmici i indeks korisnosti 11.7 (Lesor imao 19.1).

Drugo ime o kome se ovih dana dosta govori jeste Brendon Dejvis iz Armanija iz Milana. Za razliku od Niboa, Dejvis ima još godinu dana ugovora sa italijanskim šampionom, ali mediji uveliko najavljuju njegov odlazak.

Dejvis je prošle sezone u Evroligi ostvario učinak od 10.2 poena i 3.2 skoka, uz 1.9 asistencija i indeks korisnosti 11.5.

Naravno da će narednih dana u medijima biti još potencijalnih Partizanovih meta, ali ovde moramo da podsetimo i da je Partizanova centarska linija neočekivano mnogo problema imala u finišu sezone sa centrom SC Derbija, talentovanim Hrvatom Zvonimirom Ivišićem, ali i centrima Cedevita Olimpije - iskusnim Alenom Omićem i bivšim igračem Mege i još jednim mladim Hrvatom Karlom Matkovićem koji su dominirali u skoku protiv crno-belih.

Reći ćete da Partizanu treba neko zvučnije ime i neki iskusni evroligaški centar, ali ako je Bajern ovog leta mogao da vrati iz Mege još jednog talentovanog Hrvata Danka Brankovića, onda...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke