Ko bi mogao na Zvezdinu klupu umesto Radonjića - Prvi favorit njegov kum!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 29.06.2022.
21:45
Izvor: Sportske.net

Nekoliko opcija za prvaka AdmiralBet ABA lige.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Dejan Radonjić je završio svoj drugi boravak na klupi Crvene zvezde. Crnogorski stručnjak će napustiti šampiona Srbije i AdmiralBet ABA lige i u četvrtak potpisati ugovor sa grčkim velikanom Panatinaikosom.

Jasno je već sada da će predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović imati težak zadatak kada je imenovanje novog šefa struke u pitanju, jer je veoma teško "ući u cipele" najtrofejnijeg trenera u istoriji kluba sa Malog Kalemegdana.

Još uvek nije poznato koga će Zvezda pozvasti i pondutiti mu da preuzme šampionsku ekipu, koju su već napustili Ostin Holins, Dejan Davidovac, Ognjen Kuzmić i Majk Cirbes, dok je još uvek nepoznata sudbina Nejta Voltersa i Nikole Kalinića, obojica više nisu pod ugovorom sa šampionom Srbije.

Nekoliko ozbiljnih imena već godinama se povezuju sa Crvenom zvezdom, pa je možda za nekog od njih došlo vreme da preuzme "užarenu" klupu evroligaša.

Prvi favorit je, barem po našem mišljenju, Radonjićev sunarodnik, veliki prijatelj i kum Zvezdan Mitrović. On je reputaciju stekao u francuskom Monaku, koji je predvodio i u Evroligi, radio je i u aktuelnom šampionu Francuske Asvelu, a bio je i na klupi reprezentaciji Crne Gore. Trenutno je bez angažmana, njegova filozofija košarke slična je Radonjićevoj, pa deluje kao njegova prirodna zamena.

Velika želja velikog broja zvezdaša je Dušan Alimpijević, koji je već jednom zamenio Radonjića u Zvezdi, ali se nije proslavio. Tada neiskusni Alimpijević dobio je pretežak zadatak da vodi "crveno-bele", pa ga je poraz u finalu AdmiralBet ABA lige od Budćnosti 2018. koštao posla. Mladi stručnjak se ove sezone dokazao u turskoj Bursi sa kojom je igrao finale Evrokupa, a na putu do evropskog finala savladao je Partizan u prepunoj "Areni". Problem za Zvezdu jeste činjenica da Alimpijević ima ugovor sa Bursom do 2023. godine.

Jak kandindat za Radonjićevog naslednika je i iskusni Duško Ivanović. Čovek koji je u svojoj bogatoj karijeri, između ostalih, predvodio Barselonu i Panatinaikos. Poslednji angažman Ivanović je imao u Baskoniji prošle sezone. Trenutno nema klub.

Pored ove trojice kandidata stidljivo se pominju i bivši trener FMP-a i Cibone Vladimir Jovanović, bivši košarkaš "crveno-belih" Luka Pavićević i Milan Tomić sa kojim je Zvezda već osvajala trofej u AdmiralBet ABA ligi.

Dani odluke su pred Zvezdinom upravom, pripreme za narednu sezonu ne mogu da čekaju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke