Ko će biti Partizanov startni centar?

Autor: Lazar Nikolić
utorak 18.07.2023.
17:30
Izvor: Sportske.net

Velika neizsvenost.

twitter
twitter

Povezane vesti

I dok je Crvena zvezda dovela već devetoricu novih košarkaša, Partizan se opredelio da na startu letnjeg prelaznog roka sačuva nosioce igre iz prošle sezone.

Tako su kapiten Kevin Panter, krilni centar Zek Ledej i sjajni šuter Džejms Naneli obnovili ugovore sa crno-belima, dok su kao novopridošlice stigli povratnik Ognjen Jaramaz i zvezda prošlog Evrobasketa Mateuš Ponitka.

Klub su napustili Jam Madar, Dante Egzum, Joanis Papapetru  i Matijas Lesor, pa roster šampiona AdmiralBet ABA lige trenutno izgleda OVAKO.

Jasno je da će do kraja prelaznog roka Partizan angažovati novog plejmejkera i centra, a posebno će biti zanimljivo koga će odabrati Željko Obradović i da li će klub moći da mu ispuni tu želju.

Svi još uvek čekaju dolazak Nikole Mirotića u Partizan, ali španski reprezentativac nikako da stavi potpis na vernost crno-belima. Mirotićev dolazak sigurno bi bio najveće pojačanje za narednu sezonu, ali je pitanje da li bi se njime rešilo pitanje "petice", jer iskusni košarkaš igra na poziciji krilnog centra, baš kao i Zek Ledej.

Teško je zamisliti da će se Mirotić i Ledej "boriti" za istu poziciju, te je vrlo moguće da će jedan od njih dvojice biti spušten na "peticu", ali u tom slučaju crno-beli na terenu ne bi imali pravog centra. Ovde nećemo računati još jednu "četvorku" Tristana Vukčevića koji će gotovo izvesno narednu sezonu provesti u grčkom Peristeriju.

Alen Smailagić je u finišu prošle sezone pružao sjajne partije na centru, ali je teško poverovati da će Partizan sa njim i mladim Balšom Koprivicom kao klasičnim centarskim parom započeti sezonu u kojoj je cilj Fajnal-for Evrolige. 


Zato očekujemo još jednu "tešku peticu", a veliko je pitanje ko bi to mogao biti.

Veliki problem Partizanu pravi svađa sa najpoznatijim košarkaškim agentom u Evropi Miškom Ražnatovićem koji se brine o karijerama nekih od najboljih centara na "Starom kontinentu".

Da li zbog toga ili iz nekog drugog razloga, tek Partizanovo potencijalno pojačanje pod košem Amerikanac Džoš Nibo odlučio je da ostane u Makabiju iz Tel Aviva, iako je postojalo interesovanje crno-belih, ali je Ražnatović njegov agent.

Najveća želja navijača Partizana je povratak Jana Veselog iz Barselone. Veseli je imao sjajnu saradnju sa Željkom Obradovićem u Fenerbahčeu, ali će Partizan, da bi angažovao sjajnog Čeha, morati da pronađe zajednički jezik sa Ražnatovićem, jer je on njegov agent.

Pored ove dvojice pominje se i Aleks Pojtres kome su odbrojani dani u Makabiju. Tu problem crno-belima ne bi pravio menadžer, ali bi mogao Armani iz Milana, koji je takođe pokazao veliko interesovanje za Amerikanca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke